reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Cicle Ebre, Música & Patrimoni

Agenda

tipus:
anterior agost 2019 següent
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Exposició: "Plomes i colors. Il·lustradors d’aus a les Terres de l’Ebre"

del 29/1/2016 al 27/3/2016 · Museu de la Mar de l’Ebre · Sant Carles de la Ràpita

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició: "Plomes i colors. Il·lustradors d’aus a les Terres de l’Ebre"

De fa segles, els estudiosos i amants de la natura han dibuixat o pintat allò que era l’objecte de la seva passió i estudi. El món de les aus, juntament amb la flora, han estat el tema principal de molts d’aquests il·lustradors naturalistes. Això ha estat així per la seva vistositat i perquè representaven millor que altres grups biològics la fascinació dels humans davant de la extraordinària diversitat de formes i colors de la natura.

L’aparició de la fotografia, i especialment la popularització de la fotografia digital, ha fet que molts naturalistes hagin substituït els dibuixos per imatges fotogràfiques. Malgrat això, la il·lustració continua sent una pràctica molt utilitzada en la realització de treballs científics, divulgatius i didàctics sobre la natura en general i les aus en particular. En multitud de llibres, làmines, cartells, etc. trobem magnífiques il·lustracions de les aus, i el valor científic i artístic de moltes d’aquestes làmines es manté i fins i tot es revaloritza en el mercat d’art o en el d’antiguitats.

Les aus de les Terres de l’Ebre han estat objecte del treball de camp d’il·lustradors naturalistes que hi han fet escala dins dels seus viatges. Al mateix temps un petit grup d’amants de la natura que viuen al territori al llarg dels anys han realitzat moltes làmines a partir de l’observació de les espècies d’ocells que viuen a les nostre terres.

Per tal de mostrar el seu treball, fruit de moltes hores de dedicació i esforç, el Museu de les Terres de l’Ebre, juntament amb l’Ajuntament d’Amposta, han produït l’exposició “Plomes i colors. Il·lustradors d’aus de les Terres de l’Ebre”, que es podrà visitar al Museu de la Mar de l’Ebre des del 29 de gener i fins al 27 de març de 2016.

L’exposició presenta el treball de quatre il·lustradors: Francesc Curto (llicenciat en Belles Arts i dissenyador professional), Albert Gonzàlez (biòleg, educador i director del Camp d’Aprenentatge del delta de l’Ebre), Juan Muyas (mestre de secundària i ornitòleg anellador) i Toni Térmens (il·lustrador editorial, publicitari i d’espais interpretatius). Les seves il·lustracions han estat difoses en molts dels materials educatius, fullets divulgatius, plafons informatius i llibres que expliquen la natura que trobem als diferents espais naturals de les Terres de l’Ebre i, molt especialment, al Parc Natural del delta de l’Ebre i al Parc Natural dels Ports.

Aquesta exposició compta amb 120 il·lustracions d’aus -que inclouen més de 100 espècies d’ocells diferents que viuen a les Terres de l’Ebre- fetes amb diferents tècniques, que van des del dibuix amb ploma o llapis a aquarel·les, també trobem il·lustracions fetes amb tècnica mixta i altres realitzades digitalment.

A més, en aquesta ocasió s’han programat com a activitats paral·leles a l’exposició, una sessió de dibuix al natural per a conèixer els principis bàsics a seguir per a dibuixar una au i una sortida ornitològica amb bicicleta pel Delta de l’Ebre per a conèixer i saber identificar algunes de les aus d’aquest territori.


Dies: del 29/1/2016 al 27/3/2016

Horari: Dimecres a diumenge de 11.00 a 14.00h i de 16.00 a 19.00h

Lloc: Museu de la Mar de l’Ebre

Població: Sant Carles de la Ràpita

Organitza: Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, Museu de les Terres de l’Ebre, Museu de la Mar de l’Ebre

Telèfon: 673 522 901/ 977 702 954

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal