reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Tasta la Cultura de l’Ebre 2024. Itinerari experiencial. Els sabors de l’oli, l’or líquid de la PlanaMuseu de les Terres de l´EbreXX Jornades Micològiques de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior maig 2023 següent
dl dm dc dj dv ds dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    



Activitats previstes per al dia 13/5/2023

Exposició "Terres de l’Ebre. L’ull d’un immigrant"

del 21/4/2023 al 28/5/2023 · Vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició "Terres de l’Ebre. L’ull d’un immigrant"

Exposició "Terres de l’Ebre. L’Ull d’un Immigrant"

"Hi ha bellesa a tot arreu, només cal mirar"

Aquestes fotografies, que formen part d’una sèrie continuada, "Rostres de Catalunya", són un homenatge i una celebració d’aquesta terra de la que estic orgullós i agraït d’anomenar casa. Des de les fèrtils terres de conreu del delta i la vall de l’Ebre, el litoral amb, platges i cales amagades, fins als majestuosos cims dels Ports i Siurana; els records d’un passat tràgic, compartit a les ruïnes del nucli antic de Corbera d’Ebre, i les recreacions de la batalla de l’Ebre; els pobles dels quals els carrers tranquils estan plens de vida en moments de festes i mercats artesans; les vibrants ciutats de Tortosa, Reus i Tarragona, i la seva història plasmada en l’arquitectura ja sigui romana, morisca, medieval, modernista o contemporània; i sobretot, la gent meravellosa de tots els àmbits de la vida.

Andrew Maben

Després de deixar l’Eastbourne College of Art el 1967, vaig passar una estona a Londres, París i Brighton, treballant en diverses feines, com ara dissenyador d’interiors, mudança de mobles i pintor de cases.

L’any 1974 em vaig traslladar a Los Angeles, vaig assistir al departament de cinema de Los Angeles City College i vaig tornar a treballar en diverses feines: ajudant de producció de televisió, ajudant de muntatge de so, taxista, dissenyador gràfic i desenvolupador web, i mostrant el meu art en petites galeries. També vaig viatjar arreu i arreu per Amèrica Llatina i Europa.

L’any 2000 la meva feina em va portar a Florida on vaig viure fins que un atac de càncer em va obligar a tornar a Londres el 2012.

A tot arreu on havia viscut o viatjat sempre m’havia sentit "un foraster en terra estranya", i quan es va presentar l’oportunitat, em va alegrar poder mudar-me aquí, on em sento per fi a casa.




llegir més

Exposició “Arquitectura Modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”

del 5/5/2023 al 28/5/2023 · Sala d’exposicions temporals del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició “Arquitectura Modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”

L’exposició itinerant “Arquitectura Modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”, organitzada pel Museu de les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament d’Amposta i la Diputació de Tarragona, en el marc de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta, rememora les característiques més destacades d’aquell estil arquitectònic i dels arquitectes que el van fer possible en l’àmbit territorial del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Es podrà visitar a la Sala d’exposicions del Museu entre el 5 i el 28 de maig de 2023. S’inaugurarà el divendres 5 de maig a les 19h.

L’exposició, produïda per la Diputació de Tarragona, respon a dos objectius principals: d’una banda despertar la curiositat i l’interès per la riquesa d’aquest tresor patrimonial, de caràcter arquitectònic, que tots tenim ben a prop, i de l’altra, més enllà dels seus aspectes estètics, també incidir en la valoració, per part del públic en general, del paper destacat d’uns arquitectes amb un gran renom internacional sorgits en aquests àmbits territorials: Antoni Gaudí, Josep M. Jujol, Cèsar Martinell, Pau Monguió... on trobem també obres seves de gran valor.

Mostra com moltes de les construccions modernistes que es van materialitzar a les Terres de l’Ebre responen a la voluntat dels seus arquitectes de recuperar els elements constructius tradicionals catalans: la rajola esmaltada, el ferro forjat, la volta catalana o de maó de pla, i també com la innovació amb els materials nous: les estructures metàl·liques, el ferro colat, els revestiments ceràmics, el mosaic hidràulic o l’estuc al foc.

Tot plegat va fer del modernisme un estil que respon al concepte d’art total. El desenvolupament del Modernisme català coincideix així, amb la voluntat d’innovar a partir de vells i nous materials i tècniques de construcció, així com la voluntat de reivindicar una identitat nacional i els seus trets tradicionals.


llegir més

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies