reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930Presentació

Servei Educatiu

Museu de les Terres de l´Ebre : Serveis educatius : Presentació

Les Terres de l’Ebre reuneixen uns dels patrimonis naturals i culturals més rics de tot el país: D’una banda paratges de gran valor natural com el riu Ebre, el delta de l’Ebre, la serra del Montsià o el massís dels Ports, que amaguen racons plens de bellesa. De l’altra, una història mil·lenària i una ubicació estratègica dins del context europeu; que fa que arreu d’aquest territori es trobin vestigis del pas de les grans cultures de l’antiguitat que han viscut, comerciat o lluitat en aquestes terres: fenicis, cartaginesos, ibers, romans, àrabs, etc. Avui en dia aquestes terres estan poblades per una gent acostumada a treballar i viure de la terra i de la mar, amb unes tradicions i costums arrelades que es fan presents en forma de festes, d’una gastronomia amb productes locals de qualitat i d’uns paisatges humanitzats que mostren fins on arriba la simbiosi entre l’home i la natura.

El Servei Educatiu del Museu de les Terres de l’Ebre respon a la voluntat d’atendre les demandes tant del sector educatiu per a aprendre sobre aquesta simbiòsi entre l’home i la natura, estudiar el gran pas de les civilitzacions, conèixer la cultura popular, etc. a les Terres de l’Ebre. Amb aquesta finalitat el Museu ha configurat un servei de qualitat, adaptat a les necessitats de cada tipus d’usuaris, i organitzat segons tres formats bàsics: visites guiades, itineraris i tallers. Aquestes activitats permeten dinamitzar i potenciar una oferta educativa i de lleure que posa en valor els equipaments patrimonials i que permet descobrir un extraordinari patrimoni natural, arqueològic, històric i etnològic.

L’oferta educativa que promou el Servei Educatiu es desenvolupa a partir dels equipaments patrimonials de la Xarxa Ebre Natura & Cultura ubicats a Alcanar, Amposta, Freginals, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara i Godall, i per extensió, el patrimoni natural i cultural de les Terres de l’Ebre. 

 

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##44