reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juliol 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    Ebre, Música & Patrimoni 2021: Amposta

Ebre Música i Patrimoni

ELS SONS DE L’EBRE: LLAGUTERS I REMERS

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Ebre, Música & Patrimoni 2021: Amposta


El gran riu ibèric ha configurat el paisatge i la vida de la vall de l’Ebre. Les persones i les formes de vida abans depenien del corrent fluvial per a comunicar-se i transportar els productes. Aleshores, els llaguts baixaven de Mequinensa a Amposta i riu avall portaven blat, carbó o ciment; mentre cap amunt carregaven sal, arròs, fruites i hortalisses. Tot aquell món es va extingir amb la construcció dels embassaments i la competència del ferrocarril i els transports per carretera. També, els últims pescadors del riu van abandonar fa dècades la seva activitat professional.

Avui noves formes de convivència amb el riu com a espai per al lleure, el turisme o l’esport mantenen aquesta relació, junt amb la reivindicació social del seu paper ecològic.

Els sons dels vells llaguters de Mequinensa que vam gravar l’any 1999, i el toc de corn que va documentar el folklorista Joan Amades, contrasten amb les veus i les palades dels remers d’Amposta, l’enrenou de la festa del pal ensabonat, i el so de l’aigua de la descàrrega del Canal es barreja amb la tensió dels cables i l’estructura del pont Penjant quan passen els vehicles.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Ebre, Música & Patrimoni 2021: Amposta

MUSEU DE LES TERRES DE L’EBRE
C/ Gran Capità, 34. Amposta
Tel. 977 70 2954
www.museuterresebre.cat


Activitat temporal vinculada

Lloc: via Verda del camí de Sirga a Amposta (punt de sortida àrea d’aparcament entre l’IRTA i vivers). Títol:Itinerari sonor i musical pels paisatges del bosc i les aus de ribera
Descripció: Us proposem un recorregut a peu per la via verda que ressegueix la riba dreta del riu Ebre. Aquí amb la companyia de naturalistes identificarem el so de les aus més característiques (merles, rossinyols, tórtores,etc.) que podreu trobar al llarg de la ruta. Al final, en arribar a l’àrea de lleure de l’illa de Sapinya diversos intèrprets de flauta travessera i clarinets ens oferiran la interpretació de peces de música inspirades en el cant de les aus
Dates i horaris: 18 de setembre a les 19 h (la durada prevista de l’activitat és de dues hores).
Correu: info@museuterresebre.cat
Reserva prèvia: sí


Activitats paral·leles

  • Exposició “Paper i fil a la festa. 50 anys del Concurs de Vestits de paper d’Amposta”. Del 9 de juliol fins al 3 d’octubre.


Museu de les Terres de l´Ebre :  : Ebre, Música & Patrimoni 2021: Amposta


Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | crèdits | avís legal##702