del 15/7/2022 al 30/10/2022 · Diferents municipis de les Terres de l’Ebre ·
Els principals espais patrimonials de les Terres de l’Ebre venim col·laborant des de l’any 2014 en la preparació i organització d’un cicle d’activitats d’estiu que permet investigar i fixar l’atenció dels creadors en les múltiples dimensions, significats i capes que aplega el nostre patrimoni col·lectiu. En aquesta edició hem construït un conjunt de propostes a partir dels signes, els traços i els rastres que unes vegades de forma icònica i d’altres vergades de forma imperceptible podem descobrir en la mateixa pell del patrimoni cultural i natural de les Terres de l’Ebre.
L’objectiu és recuperar i restituir, en definitiva, recrear i donar nova vida i sentit al llegat cultural i a la memòria col·lectiva. En aquesta ocasió es pot comprovar com en la visió de les superfícies o en la lectura profunda de les coses, la pròpia mirada hi descobreix allò rellevant -allò llegible i allò ocult- que conforma un vocabulari i un codi simbòlic que és alhora individual i alhora universal.
vinculat al patrimoni més proper a l’àmbit d’actuació dels museus i centres d’interpretació que participem, hem seleccionat els elements que ens han deixat registres en forma de marques, símbols, signes, traços, decoracions, empremtes, rastres, grafits, anagrames, etc. A la vegada, les obres artístiques seleccionades han prioritzat alguna de les tècniques següents: gravat, estampació, calc, girotaku, cianotipia, baix relleu, esgrafiat, etc.
Confiem que aquestes propostes no només ajudin a visibilitzar l’oferta i els serveis dels municipis i centres implicats, així com l’obra dels artistes, als quals hem d’agrair el seu treball creatiu, sinó que ens ajuden a tots a trobar nous continguts i emocions -més enllà dels tòpics- en aquesta tasca col·lectiva de conèixer i valorar el patrimoni.
En concret, en aquesta edició s’han programat 9 exposicions en 10 municipis amb la participació de 10 artistes, a més del col·lectiu d’alumnes i professors d’Esardi, en un període que va del 15 de juliol al 30 d’octubre de 2022.
PROGRAMA
Títol: IDENTITATS (Obra inspirada en les marques de picapedrer del Castell d’Amposta)
Autor: ESARDI
Lloc: Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta)
Dates: Del 22 de setembre al 30 d’octubre de 2022
Títol: MURS AMB MEMÒRIA RECORDS DEL SILENCI (Grafitis de la guerra civil i la postguerra)
Lloc: Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (Campredó i Corbera d’Ebre)
Dates: Del l’1 al 15 de juliol de 2022 (Campredó) i des del 22 de juliol fins al 15 de setembre de 2022 (Corbera d’Ebre)
Títol: GEOMETRIES A PEU DE TERRA HOMENTAGE A LA PAUMA (Simetries de la pauma)
Autor: Pere Planells i Bonet
Lloc: CDR Museu de la Pauma (Mas de Barberans)
Dates: De l’11 d’agost al 30 d’octubre de 2022
Títol: UN BOSC A CASA (Vegetació del bosc de la Foia)
Autor: Agustí Sousa Blanch
Lloc: Centre d’Interpretació Viure al Poble (Masdenverge)
Dates: Del 31 de juliol al 30 de setembre de 2022
Títol: VESTIGI (Traces i decoracions de la terrissa)
Autors: G. Bel i Maria Torta Bausili
Lloc: Terracota, Centre d’Interpretació de la terrissa de la Galera
Dates: Del 10 d’agost a l’11 de setembre de 2022
Títol: L’EMPREMTA DEL MAR (La pell dels peixos)
Autora: Irene Aguilar Peruga
Lloc: Museu de la Mar de l’Ebre (La Ràpita)
Dates: Del 5 d’agost al 2 d’octubre de 2022
Títol: SORRA EN MOVIMENT (Erosió i deposició a les platges del Delta)
Autors: Josep Cerdà i Andrea Ortega i Frutos
Lloc: Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta de l’Ebre (Sant Jaume d’Enveja)
Dates: Del 15 de juliol al 30 de setembre de 2022
Títol: EMPREMPTESDEL PASSAT A LA PLANA
Autora. Regina Pla Domingo
Lloc: Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana (Santa Bàrbara)
Dates: Del 9 al 30 de setembre de 2022
Títol: EFÍMERA PELL; ETERNA MEMÒRIA (Marques i tatuatges corporals)
Autores: Noa Wu i Alba Mariné Villat
Lloc: CIAR Abrics de l’Ermita (Ulldecona)
Dates: Del 2 d’agost al 30 de setembre de 2022
del 22/7/2022 al 13/11/2022 · Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta
14/9/2022 · Auditori Municipal · Amposta
El proper dimecres dia 14 de setembre a les 19 h. tindrà lloc, a l’Auditori Municipal d’Amposta, la inauguració del curs escolar d’Amposta i del Campus extens de la URV a Amposta 2022-2023.En l’acte intervindran l’alcalde d’Amposta, l’Il·lustríssim Sr. Adam Tomàs, i el vicerector de Compromís Social i Sostenibilitat de la URV, el Sr. Jordi Diloli. Organitzat per l’Ajuntament d’Amposta (Regidoria d’Ensenyament i de Cultura), pel Campus Extens de la URV a Amposta i pel Museu de les Terres de l’Ebre amb la col·laboració de Diputació de Tarragona.
En l’acte, el Dr. Xavi Forcadell impartirà la conferència “La resolució dels conflictes amb els infants”. L’autor és un mestre ampostí format en Magisteri d’Educació Física de la URV i Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a INEFC de Barcelona, s’ha especialitzat en Educació Emocional i en Psicomotricitat (Postgrau d’Educació Emocional de la UB, Programa de Doctorat d’Educació Física i Esport:Didàctica i Desenvolupament professional de la UB i Postgrau de Psicomotricitat de la URL). Doctorat Cum Laude el 2014 amb la Tesí “Avaluació de les competències del mestre que realitza la Psicomotricitat”. Ha treballat en diferents centres d’educació Infantil i Primària, ha estat professor de màsters, postgraus i graus de diferents universitat i ha impartit formacions a docents a més de múltiples participacions en Jornades i Congressos.
La conferència està adreçada als educadors, docents, pares, mares,... i en ella la ponent amb les seves explicacions i mitjançant l’exposició de casos pràctics intentarà resoldre els dubtes que els educadors puguin tenir en temes com la gestió emocional, els límits a l’educació a la infància i l’adolescència, etc.
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies