reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior maig 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  Activitats previstes per al dia 15/5/2024

Exposició "Les nostres orquídies"

del 5/4/2024 al 19/5/2024 · Vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició "Les nostres orquídies"

L’Ateneu de Natura, el Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Amposta organitzen la mostra de l’exposició "Les nostres orquídies" que es podrà visitar al Museu de les Terres de l’Ebre del 5 d’abril al 5 de maig de 2024.

La mostra consta de 46 fotografies realitzades pel fotògraf Lluís Ibàñez Melià i dirigida per l’associació Ateneu de Natura que pretén posar en valor la gran biodiversitat d’orquídies silvestres que podem trobar al nostre territori, des d’una mirada artística i seductora que ens farà redescobrir el nostre patrimoni natural.

I és que, encara que solem vincular les orquídies a la raresa, bellesa i exotisme de les llunyanes selves tropicals, també podem trobar-les ací, prop de casa, encara que més xicotetes i tímides. Com comenta el fotògraf Lluís Ibàñez, moltes d’elles no arriben als 15 cm d’altura i creixen amagades entre la natura passant totalment desapercebudes. Però encara que discretes i escasses, les nostres orquídies, les autòctones, són sempre bellíssimes i importants ja que solen ser espècies amenaçades amb poca protecció, així que necessiten ser més conegudes per poder ser estimades i respectades.

En aquest sentit sorgeix aquest projecte amb més de 50 espectaculars fotografies, de gran bellesa i detall, capturades al massís dels Ports a Castelló. Una àrea d’unitat geomorfològica i complexitat geològica, paisatgística i botànica, on es troben representades la meitat de les 115 espècies d’orquídies que hi ha a la península Ibèrica. Un tresor de la natura que ens revela el fotògraf a través del seu objectiu, com un “caçador d’instants mogut per una profunda estima pel seu país, pel patrimoni natural”.

L’acte d’inauguració tindrà lloc el divendres 5 d’abril, a les 19 hores, i inclourà d’una visita guiada a la mostra per part de l’autor de les fotografies Lluís Ibàñez Melià al Museu de les Terres de l’Ebre a Amposta.

Aquesta exposició s’inclou dins d’un conjunt d’activitats que sota el nom de “La primavera arriba al Museu!” organitza el Museu de les Terres de l’Ebre aquest mes d’abril, i que vol acostar als ciutadans el món i el valor ecològic de les plantes en flor que en aquesta estació omplen els nostres camps, jardins i terrasses de color i natura. Les altres activitats que es realitzaran són, el taller “Descobrim les nostres orquídies” a càrrec del membre del Grup Orquidològic de Catalunya Ernest Gatell el dia 20 d’abril; i el taller "Balcons verds. la biodiversitat a casa teva” el dia 25 d’abril.


llegir més

Exposició "Batxillerat d’Arts, , Institut Ramon Berenguer IV promoció 2023-2024”

del 2/5/2024 al 9/6/2024 · Vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició "Batxillerat d’Arts, , Institut Ramon Berenguer IV promoció 2023-2024”

Des del passat dijous dia 27 de maig i fins el dia 9 de juny es pot visitar al vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre, la mostra "Batxillerat d’Arts, , institut Ramon Berenguer IV promoció 2023-2024”.

En aquesta exposició, l’alumnat ens presenta una selecció de les seves creacions realitzades durant el batxillerat a les diferents matèries de la modalitat com dibuix artístic, disseny o tècniques d’expressió gràfico-plàstiques.

Dibuixos a carbonet i grafit, pastels, ceres, aquarel·les, temperes i dissenys de logotips, embalatges, senyalètica, moda i imatge corporativa sobre diferents temàtiques, amb una mirada transversal i amb perspectiva de gènere, reivindicant el paper dels artistes més emblemàtics de la història de l’art de diferents àmbits i sobretot reivindicant el paper de les dones artistes.

El divendres 7 de juny es celebrarà l’acte de cloenda de l’exposició amb la participació dels alumnes i professorat de l’Institut Ramon Berenguer IV.

Una mostra de creativitat i talent jove que es podrà visitar fins el 9 de juny al Museu de les Terres de l’Ebre.


llegir més

Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus de Catalunya

del 15/5/2024 al 24/5/2024 · Equipaments de la Xarxa · Amposta, Alcanar, Godall, La Ràpita, Sant Jaume d’Enveja i Santa Bàrbara

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus de Catalunya

ACTIVITATS EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS A DIFERENTS EQUIPAMENTS DE LA XARXA “EBRE, NATURA & CULTURA”

Com cada 18 de maig, celebrem el Dia Internacional dels Museus, el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d’activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat. A més, en aquesta edició, el Dia Internacional dels Museus coincideix amb la celebració de la Nit dels Museus

Aquesta edició del Dia Internacional dels Museus se celebra solta el lema “MUSEUS PER L’EDUCACIÓ I LA INVESTIGACIÓ”, donant èmfasi al paper fonamental de les institucions culturals a l’hora de proporcionar una experiència educativa holística.
 
Els museus són centres educatius dinàmics que fomenten la curiositat, la creativitat i el pensament crític. Aquest 2024, l’ICOM vol reconèixer la seva contribució a la investigació, proporcionant una plataforma per l’exploració i la difusió de noves idees. Des de l’art i la història fins a la ciència i la tecnologia, els museus són espais vitals on l’educació i la investigació convergeixen per donar forma a la nostra comprensió del món.

Aquesta any, el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre amb els ajuntaments d’Amposta, Alcanar, Godall, La Ràpita, Sant Jaume d’Enveja i Santa Bàrbara, i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, han preparat un conjunt d’activitats  que inclouen jornades de portes obertes, tallers didàctics per a escolars i visites teatralitzades entre el 15 i el 24 de maig..

Els actes programats són els següents:

Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta)

DEL 17 AL 19 DE MAIG DE 2024
Jornades de portes obertes al Museu de les Terres de l’Ebre
DISSABTE 18 DE MAIG DE 2024
Dos passis de 20 a 21 h. i de 21 a 22 h
Nit dels Museus: Visita guiada teatralitzada l’exposició “Blanquejant l’arròs. Els molins arrossers de l’Ebre”. "Seguim a Galta el camàlic de l’arròs" amb Jesús Ferré. Activitat vinculada al Dia Internacional dels Museus i a la Festa del mercat a la Plaça d’Amposta. Aforament limitat a 25 persones. Inscripcions a museuterresebre.cat

Centre d’interpretació de la Vida a la Plana (Santa Bàrbara)

DIVENDRES 17 DE MAIG DE 2024
De 20.30 a 21.30 h.
Nit dels Museus: Visita guiada teatralitzada Al Museu de la Vida a la Plana amb Juanjo Vegué.

DISSABTE 18 DE MAIG DE 2024
D’11 a 12 h.
Visita guiada teatralitzada Al Museu de la Vida a la Plana amb Juanjo Vegué.
 
Museu de la Mar de l’Ebre (La Ràpita)

DIVENDRES 17 DE MAIG DE 2024
17 h.
Visita a l’Exposició “La forma del mar” amb les entitats socials de la Ràpita.

DIVENDRES 17 DE MAIG DE 2024
19 h.
Projecció del documental del Canal Terres Ebre “Ibar Patrimonis de l’Ebre” dedicat al Museu de la mar de l’Ebre

 DISSABTE 18 DE MAIG DE 2024
Jornades de portes obertes al Museu de la Mar de l’Ebre i matí de taller infantil.

DIUMENGE 19 DE MAIG
12 h.
Projecció de la pel·lícula “Magallanes i el Cano, la primera volta al món”

DEL 18 al 24 DE MAIG DE 2024
Joc de pistes “Enquadrat. Trobaràs el quadre desaparegut?” obert a tot  el públic.

Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers ( Alcanar)

DISSABTE 18 DE MAIG DE 2024
Jornades de portes obertes al Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers

Centre d’Interpretació de la Serra de Godall (Godall)

Dimarts 21 DE MAIG DE 2024
Taller didàctic amb el bagul “Ebre, terra de gegants” per als alumnes de l’Escola Sant salvador de Godall

Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta de l’Ebre (Sant Jaume d’Enveja)

DIMECRES 15 DE MAIG DE 2024
Taller didàctic amb el bagul “Ebre, terra de barraques” per als alumnes de l’Escola Setze de Febrer dels Muntells

DIJOUS 16 DE MAIG DE 2024
Taller didàctic amb el bagul “Ebre, terra de barraques” per als alumnes de l’Escola Sant Jaume de Sant Jaume d’Enveja

DISSABTE 18 DE MAIG DE 2024
De 12.30 a 13.30 h.
Visita guiada teatralitzada Al Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta de l’Ebre, a càrrec d’Helena Fibla.


llegir més

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies