reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Tasta la Cultura de l’Ebre 2024. Itinerari experiencial. Els sabors de l’oli, l’or líquid de la PlanaMuseu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2023 següent
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  



Activitats previstes per al dia 8/6/2023

Conferència “Turisme sostenible: el paper del patrimoni”

8/6/2023 · Sala d’actes del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Conferència “Turisme sostenible: el paper del patrimoni”

Aquest dijous dia 8 de juny a les 19 h hi haurà la conferència “Turisme sostenible: el paper del patrimoni” a càrrec d’Òscar Saladié Borraz, Degà de la Facultat Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili. L’acte està organitzat pel Campus Extens de la URV a Amposta, el Museu de les Terres de l’Ebre i l’ajuntament d’Amposta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. L’acte s’emmarca dins d’ Amposta ciutat sostenible 2023.

El turisme és una de les activitats socioeconòmiques més importants a casa nostra. Contribueix de manera significativa al PIB del territori i es creen llocs de treball. No obstant, com tota activitat socioeconòmica, el turisme també pot generar importants impactes ambientals. Es tracta d’una activitat que necessita d’una important quantitat de recursos naturals, principalment aigua i energia; les diferents activitats que es realitzen, incloent els allotjaments, generen productes residuals; i contribueix al canvi climàtic amb l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, principalment provinents de la mobilitat dels visitants entre el lloc de residència i la destinació turística. Però el turisme també rep els impactes generats pel canvi climàtic. Les destinacions turístiques han de reduir aquesta contribució i s’han d’adaptar a la nova realitat climàtica, fent que siguin menys vulnerables. L’objectiu últim és aconseguir que l’activitat turística sigui el més sostenible possible i que sigui una peça clau en el  desenvolupament d’un territori, entenent desenvolupament com la millora de la qualitat de vida de la gent. I en l’assoliment d’aquest objectiu hi juga un paper molt important el patrimoni existent en el territori i els centres on aquest patrimoni es pot visitar o divulgar.

L’autor, actualment Degà de la Facultat Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, és llicenciat en Geografia i Historia per la Universitat Rovira i Virgili i Doctor en Geografia per la Universitat de Barcelona, Director de la càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible i professor del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili així com membre del Grup d’Investigació d’ Anàlisi Territorial i Estudis Turístics (GRATET) de la mateixa universitat.

Com a professor del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, imparteix docència en el Grau en Geografia i Ordenació del Territori, el Màster en Planificació Territorial i el Màster en Dret Ambiental. Especialitzat en temes de canvi climàtic i medi ambient, a més de formar part del Grup de Investigació d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics de la URV. Entre les seves línies d’ investigació destaca el desenvolupament i aplicació d’indicadors de sostenibilitat, així com l’estudi de la relació entre l’activitat turística i el canvi climàtic.


llegir més

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies