reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreObrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïta

Agenda

tipus:
anterior setembre 2021 següent
dl dm dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   El museu incorpora a la programació nous cursos i exposicions

14/5/2015 · Resolució de la convocatòria d’exposicions fotogràfiques i cursos/tallers 2015

Museu de les Terres de l´Ebre : : El museu incorpora a la programació nous cursos i exposicions

El passat 6 de març el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre va obrir dues convocatòries –una per a la realització de quatre exposicions fotogràfiques i una segona per a la realització de sis cursos/tallers–  amb l’objectiu d’ampliar el ventall d’activitats que ve realitzant i de donar una oportunitat i cabuda a la ciutadania i els col·lectius del territori que volen divulgar els seus coneixements i treballs amb la cessió dels seus espais i equipaments i l’aportació dels seus serveis.  

Exposicions fotogràfiques seleccionades

Aquesta convocatòria era oberta a tothom –fotògrafs aficionats, professionals i col·lectius– i preveia la realització d’un màxim de quatre exposicions fotogràfiques amb el conjunt o una part de les Terres de l’Ebre com a eix temàtic. El museu es comprometia a dotar als projectes seleccionats dels espais i equips que tinguin al seu abast, així com de l’assessorament tècnic que en fos necessari. També es contemplava la possibilitat de pactar la itinerància de l’exposició en el màxim període d’un any a partir de la data d’inauguració, a més d’assumir la difusió a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials, de confeccionar targes d’invitació (lliurant-ne un nombre a l’expositor), del muntatge de marcs i paspartús (en el cas de les de nova creació) i del manteniment i vigilància de les mateixes.

Les propostes seleccionades són:

 • Paisatges del delta de l’Ebre i la Terra Alta, de Jordi Canalda (KiuPhotography).
 • Objectiu Terres de l’Ebre, de Zoom Ebre.
 • Gent de les Terres de l’Ebre. Quinquennals d’Alcanar i Cadena Humana 11 S (2013), d’Audrey Tabary.
 • Correbous, de Guille Barberà.

Museu de les Terres de l´Ebre : : El museu incorpora a la programació nous cursos i exposicions

Cursos/tallers seleccionats

La segona convocatòria anava dirigida a professionals o persones coneixedores de qualsevol disciplina de tipus cultural, naturalista, artesanal, artística i educativa que estiguessin interessats en impartir un curs/taller, ja sigui a nivell particular o col·lectiu. El Museu de les Terres de l’Ebre es va comprometre a cedir les seves dependències i espais els dissabtes al matí (de 10 a 14h) per a la realització d’un màxim de 6 cursos/tallers. Aquests havien de constar d’entre 2 i 4 sessions d’un màxim de 4 hores cadascuna, podent ser teòriques, pràctiques o una combinació d’ambdues. A més, l’equipament es va comprometre a fer-se càrrec dels costos de manteniment, del seguiment de la preinscripció i la difusió corresponent als diferents col·lectius interessats, mitjans de comunicació i xarxes socials. Tanmateix, el Museu es desvinculava de fixar i cobrar el preu del curs/taller, responsabilitat dels organitzadors.

  Els seleccionats d’aquesta convocatòria són:
 • Curs de Vitralls, de Lluís Cid.
 • Tastet d’il·lustració científica: la biodiversitat marina a la Mar de l’Ebre, de Plàncton. Divulgació i serveis marins.
 • Ludificar el patrimoni. Eines per la didàctica divertida del patrimoni, de Maria Lampugnani Lattuca.
 • Taller bijuteria amb filferro de coure esmaltat, d’Àngels Segarra Fornés.
 • Ecologia Casolana, d’Anna Añó Luna.
 • Dibuixa el Museu, de Mercè Alguero.

Museu de les Terres de l´Ebre : : El museu incorpora a la programació nous cursos i exposicions

Les dates de les exposicions i dels cursos/tallers s’aniran anunciant a mesura que es vagin tancant. La primera proposta de les dues seleccionades que ja té data definitiva és el “Taller de vitralls. Iniciació al món del vidre i del color”, que tindrà lloc els dissabtes 6, 13 i 20 de juny. La inscripció es pot fer des de la pàgina web del museu (www.museuterresebre.cat) o trucant al telèfon 977 70 29 54. Cal recordar que les places són limitades i que l’admissió al taller serà per ordre d’inscripció.

Finalment, volem agrair a tots els participants l’esforç que li han dedicat i la professionalitat de cada un dels treballs presentats.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal##448