reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Exposició Catalunya, terra cooperativaExposició Catalunya, terra cooperativaBiografies Ampostines 2024

Agenda

tipus:
anterior febrer 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   La Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni impulsa onze audioguies per a la plataforma Visitmuseum

El MTTE disposarà de la nova audioguia en quatre idiomes dins del primer trimestre de 2017

Museu de les Terres de l´Ebre :  : La Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni impulsa onze audioguies per a la plataforma Visitmuseum

Dins d’aquest primer trimestre de 2017, els visitants del Museu de les Terres de l’Ebre ja podran gaudir de la nova audioguia en quatre idiomes de les sales d’exposició permanent Les Terres de l’Ebre: de la prehistòria a l’edat mitjana i L’Ebre: camí d’aigua.

Aquesta audioguia forma part del projecte pilot de desenvolupament d’onze audioguies per a la plataforma Visitmuseum, impulsat pel Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural. Amb aquesta iniciativa es volen ampliar els continguts d’aquesta plataforma digital, impulsada l’any 2014 per les xarxes territorials de les Terres de Lleida i Aran, de les comarques gironines, els museus del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura, i en la que ja hi trobem textos en quatre idiomes i imatges de més de 229 equipaments museístics de tot Catalunya.

La veu escollida per enregistrar els continguts del Museu de les Terres de l’Ebre en català ha estat el periodista i cantautor Arturo Gaya. Aquesta elecció es va fer amb la voluntat de mantenir les peculiaritats orals de la varietat dialectal pròpia. La gravació es va fer a Barcelona, amb el Grup Mediapro, que s’ha encarregat també de locutar l’audioguia en castellà, anglès i francès.

El Museu de les Terres de l’Ebre va ser el pioner en produir unes audioguies pensades per a la plataforma Visitmuseum. L’any 2014, quan la plataforma encara estava en fase de construcció, el Museu va elaborar les seues pròpies audioguies en els quatre idiomes i les va enregistrar als estudis de Ràdio Amposta. Ara, s’han revisat i ampliat els continguts i s’han realitzat noves locucions.  

A més de la del Museu de les Terres de l’Ebre, fins ara s’han produït les audioguies del Museu de Palamós, el Museu de Badalona, el Museu d’Història de Cambrils, el Museu de la Noguera, el Museu del Suro de Palafrugell, el Museu de la Mediterrània, el Museu de la Gabella, la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer, el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona i de Ca n’Oliver. Es preveu que durant aquest 2017, se’n produeixin vuit audioguies més: dos per a cada província.  

Visitmuseum va néixer l’any 2014 amb la voluntat de resoldre el dèficit en diversitat idiomàtica que tenen molts museus i que varen detectar les xarxes territorials de museus. El projecte ha estat finançat integrament per l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET) de la Generalitat de Catalunya.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##491