reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre realitzarà 39 exposicions arreu del territori aquest 2017

La Junta del Consorci va aprovar el Programa Anual

Museu de les Terres de l´Ebre :  : El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre realitzarà 39 exposicions arreu del territori aquest 2017

La Junta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, reunida el 22 de març, va aprovar el Programa Anual, entre les que en destaquen la realització de 39 exposicions per diferents municipis de les Terres de l’Ebre, una trentena d’activitats  tècniques, la gestió dels deu equipaments patrimonials de la xarxa Ebre, Natura & Cultura, la realització de quatre projectes museístics, tres publicacions, 14 programes del Servei d’Atenció als Museus de la xarxa del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre i 57 accions en altres àmbits vinculades al patrimoni.

Així mateix es va donar compte de la memòria d’activitats del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i del decret d’aprovació de la liquidació del pressupost de 2016 i també es va aprovar l’expedient de modificació de crèdit del pressupost i la contractació del Servei  Educatiu i Turístic del Consorci per a l’any 2017.

A més d’aquests punts, també en destaca l’aprovació dels convenis amb l’Ajuntament d’Ulldecona per a la itinerància de l’exposició fotogràfica 4D-Vull Art, un segon amb Teresa Ferré Panisello per a l’execució de la recerca etnològica i projecte expositiu 1937. Quan la ribera no tenia amo. Crònica de la Col·lectivitat General d’Amposta i, un tercer, amb arqueòlegs de la Universitat de Barcelona, la Pompeu Fabra i de la Diputación General de Aragón.

PROGRAMA DE L’ANY 2017

Realització de 89 activitats públiques (exposicions, conferències, cursos, jornades...), 34 de les quals es realitzaran a Amposta i 55 en altres municipis del territori. En destaquen per exemple les exposicions Aquelles tardes... 120 anys de cine a les Terres de l’Ebre; 1937. Quan la ribera no tenia amo. Crònica de la Col·lectivitat General d’Amposta, Col·leccionar passions. Plàcido Torres i la cultura material dels pastors a l’Ebre i el Maestrat i La Unió Filharmònica: 100 anys de música, cultura i societat.

Gestió dels 10 equipaments museístics i patrimonials que formen part de la Xarxa Ebre, Natura & Cultura, entre els que hi trobem el Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta), Parc Arqueològic de la Carrova (Amposta), Poblat Iber de la Moleta del Remei (Alcanar), CI de la Cultura dels Ibers. Casa O’Connor (Alcanar), Museu de la Mar de l’Ebre (Sant Carles de la Ràpita), el CI Vida a la Plana (Santa Bàrbara), el CI de la Serra del Montsià (Freginals), el CI de la Serra de Godall (Godall), el CI Viure al Poble (Masdenverge) i el CI Barraques del Delta (Sant Jaume d’Enveja).

Realització de 31 activitats tècniques, com la col·laboració amb l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre (IPCITE) i els Parcs Naturals del Delta de l’Ebre i els Ports, la producció de les audioguies del Museu de les Terres de l’Ebre en quatre idiomes; els projectes Escola Amiga i Museu inclusiu, un museu per a tots, la millora de la senyalització exterior de la Carrova, actuacions de millora al Poblat Iber de la Moleta del Remei o l’elaboració i posada en funcionament del nou interactiu Vida marinera en quatre idiomes al Museu de la Mar de l’Ebre; entre moltes altres.

Coordinació de 14 programes del Servei d’Atenció als Museus de la xarxa del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre en matèria d’assessorament i suport tècnic en gestió del patrimoni i les col·leccions dels museus, préstec d’infraestructura, comunicació, turisme i coordinació d’exposicions i activitats de gran format. 

L’ANY 2016 EN XIFRES

  • El total de visitants i usuaris a tots els equipaments de la xarxa Ebre, Natura & Cultura va ser de 32.550. A la seu del Museu de les Terres de l’Ebre la xifra (19.254) va augmentar un 10% respecte l’any passat. La xifra de visitants a la resta d’equipaments va ser de 13.296.

  • El Servei Educatiu i Turístic va donar servei a 6.152 persones, una xifra molt per sobre de la mitjana anual, que està en 4.710 persones.

  • Al llarg de l’any, es van realitzar a la seu central (Amposta) del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre 53 activitats públiques i 19 als altres equipaments del Consorci, en les que s’inclouen  exposicions, jornades, cursos i conferències.

  • Pel que fa al servei de cessió d’espais, el Museu de les Terres de l’Ebre va acollir 19 activitats culturals o d’altre tipus organitzades per altres entitats.

  • També van augmentar les xifres d’activitats tècniques desenvolupats al Museu de les Terres de l’Ebre respecte el 2015, passant de 21 a 27.

  • La xifra de béns culturals documentats va ser de 1.670, enfront dels 913 que es van dur a terme l’any 2015. A més, es van restaurar 80 béns culturals.

  • En total, es van signar 12 convenis de col·laboració amb altres entitats i es va participar en XXX xarxes territorials.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##495