reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930Resultats de les convocatòries del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre

El jurat ha seleccionat una mostra d’artesania, dues exposicions fotogràfiques i dos cursos/tallers

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Resultats de les convocatòries del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre
La comissió d’avaluació formada per representants del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, l’ajuntament d’Amposta i l’Escola d’Art i Disseny (ESARDI) ha determinat els finalistes seleccionats de les convocatòries per a la realització de mostres d’artesania, exposicions fotogràfiques i cursos/tallers. Així, el procés de les tres convocatòries després de la publicació al BOPT, al web del Museu i a diversos mitjans de comunicació ha comprès diverses fases, des de la recollida de sol·licituds fins a la valoració de les propostes per a la posterior selecció dels projectes.

En aquest sentit, la recepció de propostes ha esdevingut força plural i heterogènia, tant territorial com temàticament, essent la convocatòria de cursos i tallers la més nombrosa de les tres categories, la qual estava destinada a professionals o experts de qualsevol disciplina de tipus cultural, naturalista, artesanal o artística. En aquest cas, els dos tallers finalistes han estat: El cotó als museus de Maria Pilar Girbes Lleti i Artesans de les espelmes de Laia Oraá Cid.

En segon lloc, la convocatòria per a mostres d’artesania “Fet a l’Ebre” estava adreçada a artesans i artesanes, residents o nascudes a les Terres de I’Ebre, que treballessin amb matèries primeres vinculades al paper, la fusta, el vidre, els metalls, la pell, la ceràmica, els minerals, etc. Per a aquesta convocatòria, la proposta seleccionada ha estat Diàleg Dissenyador Artesà/ Diàleg Dissenyador empresa/ Diàleg Dissenyador de Sara Domènech Roig, que combina elements del patrimoni cultural de les Terres de l’Ebre amb l’elaboració de joieria contemporània.

La darrera convocatòria estava destinada a la realització d’exposicions fotogràfiques de temàtica vinculada a la cultura, el patrimoni o el territori del conjunt o d’una part de les Terres de I’Ebre. Per a aquesta convocatòria els projectes seleccionats han sigut: Territori blau de Josep María Balagué Spínola i Terres de l’Ebre: L’ull d’un immigrant d’Andrew Maben.

A través d’aquestes convocatòries el Museu dotarà de recursos i mitjans tècnics als projectes seleccionats perquè puguin compartir i divulgar els seus treballs i coneixements, mitjançant la cessió d’espais i equipaments. Els objectius que persegueix aquest projecte son contribuir a incrementar l’oferta dels serveis i activitats que es duen a terme al llarg de l’any, i alhora posar el centre a disposició d’iniciatives culturals impulsades per particulars i agents culturals de les Terres de l’Ebre.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##743