reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreEls sabors de l´oli, l´or líquid de la Plana. Santa BàrbaraExposició “La mort canvia la vida”

Agenda

tipus:
anterior novembre 2023 següent
dl dm dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   Ajuts per a la recerca etnològica a les Terres de l’Ebre

El Museu convoca la concessió de dos Ajuts per a la realització de projectes de recerca etnològica

El Museu de les Terres de l’Ebre ha convocat la concessió de dos Ajuts per a la realització de projectes de recerca etnològica a les Terres de l’Ebre 2013, per un import màxim de 1.200 € cadascun, destinats a totes les institucions i entitats de les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

Els ajuts, sorgits del programa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultuals, del qual el Museu n’és Antena al territori, es concediran a projectes d’investigació originals i inèdits sobre qualsevol aspecte del patrimoni etnològic de les Terres de l’Ebre.

El jurat de la convocatòria, integrat per representats de: Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals i Museu de les Terres de l’Ebre, valorarà sobretot els projectes que vinculin la recerca proposada a un projecte de gestió i difusió més ampli del patrimoni etnològic, l’aplicació dels resultats obtinguts amb la recerca, i la seva significació i interès per al territori; també l’aportació de perspectives innovadores sobre el patrimoni etnològic local, l’assessorament o col·laboració amb l’entorn universitari, la metodològica de la recerca, i que el peticionari sigui una entitat sociocultural de caràcter privat.

L’adjudicació de l’ajut, es documentarà mitjançant un conveni signat a l’efecte entre l’entitat adjudicatària i el Consorci del Museu.

Cal que les sol·licituds es realitzin abans del dia 30 de novembre de 2013. Es lliurarà un 50% de l’Ajut en el moment de presentar un primer informe sobre l’estat de la recerca i l’altre 50% quan es lliuri al Museu de les Terres de l’Ebre el resultat final de la recerca.

En les anteriors convocatòries aquests Ajuts han permès dur a terme un gran nombre de recerques etnogràfiques, que abasten les quatre comarques de les Terres de l’Ebre i temàtiques molt diverses, realitzades a partir del 2001.
Així, s’han realitzat recerques sobre la recuperació de la memòria oral sobre la Guerra civil del 1936 a Alcanar, la transformació del paisatge a Alfara de Carles, la vida quotidiana entorn del 1908 a Amposta, l’apicultura tradicional a Arnes, els penells del Baix Ebre, biografies populars de Deltebre, l’aprofitament del medi físic de Freginals, la Setmana Santa a Flix, l’ofici de canyisser a Horta de Sant Joan, el treball cooperatiu de la pauma a Mas de Barberans i els Reguers,  la vida als masos de Masdenverge, els sabers sobre la cura de la salut de les dones del Montsià, la vida als masos dels Ports,  l’habitatge i l’urbanisme a Sant Jaume d’Enveja, l’antiga adrogueria Canivell de Tortosa, la joieria tradicional a Tortosa i la seva rodalia, la col·lecció d’eines i estris antics d’Àngel Fibla a Santa Bàrbara, i la indústria del moble de la Sénia.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##207