reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Tasta la Cultura de l’Ebre 2024. Itinerari experiencial. Els sabors de l’oli, l’or líquid de la PlanaMuseu de les Terres de l´EbreMuseu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior desembre 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     



Conveni de col·laboració per a la recerca arqueològica amb la Universitat Autònoma de Barcelona

La recerca es centrarà en la prehistòria de les Terres de l’Ebre

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Conveni de col·laboració per a la recerca arqueològica amb la Universitat Autònoma de Barcelona
En la darrera reunió del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre es va aprovar  la signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat Autònoma de Barcelona i el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre.

Totes dues institucions han establert i mantingut contactes i programes d’investigació amb anterioritat a través del Departament de Prehistòria de la UAB, en àrees relacionades amb temes d’arqueologia i història. L’actual conveni incideix en la suma d’esforços per establir camins d’actuació en aquestes àrees del coneixement que afavoreixin i incrementin el benefici mutu entre les dues institucions. Totes dues institucions comparteixen objectius comuns en relació a la recerca.  

La Universitat Autònoma participarà a través del Grup de recerca Seminari d’Arqueologia Prehistòrica del Pròxim Orient (SAPPO), dirigit pel Dr. M. Molist,  amb la voluntat de col·laborar en tasques de recerca i difusió de les restes arqueològiques i patrimonials de la prehistòria recent de les Terres de l’Ebre custodiades pel museu.

La col·laboració s’ha iniciat amb dos treballs de recerca, on hi participaran diferents especialistes, alguns d’ells de les Terres de l’Ebre: l’estudi “Els Ornaments del passat: embelliment o culte al Neolític a les Terres de l’Ebre” i “Projecte d’investigació del jaciment arqueològic del Molló (Móra la Nova- Tivissa). La interpretació global d’un assentament extens a la vall de l’Ebre”.

En la primera recerca, l’objectiu general és l’estudi complert dels collarets malacològics de les Terres de l’Ebre al període neolític. En aquest estudi es contempla l’anàlisi dels materials utilitzats i la seva procedència, així com el procés tecnològic, les formes, les dimensions, etc. Així mateix l’estudi del context arqueològic, majoritàriament tombes, i de l’anàlisi de la disposició d’aquests ornaments en relació al cos i els altres elements d’aixovar, per  aportar informació significativa. A més, finalment, es cercarà si aquests productes han tingut també una difusió i un ús fora de les Terres del l’Ebre i els mecanismes econòmics que això podria significar.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Conveni de col·laboració per a la recerca arqueològica amb la Universitat Autònoma de Barcelona

En la segona recerca, l’objectiu general és l’estudi complert dels jaciments, estructures i materials del període prehistòric localitzades en les diverses intervencions d’urgència al Molló (Móra la Nova-Tivissa) per tal de poder conèixer el desenvolupament de les comunitats ebrenques entre el neolític i el bronze.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies



##180