reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior abril 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     El fons de la mediateca del Museu creix amb les noves publicacions de l’IEC

La mediateca oberta els dijous, ajuda a estudiants en la realització dels seus treballs de recerca

Museu de les Terres de l´Ebre :  : El fons de la mediateca del Museu creix amb les noves publicacions de l’IEC
La mediateca del Museu és una biblioteca auxiliar, especialitzada en les matèries afins als àmbits disciplinars del centre, és a dir, en la natura, l’arqueologia, l’etnologia i la història general. Compta en l’actualitat amb més de 10000 registres, entre els que destaquen les publicacions que tracten de les comarques de l’Ebre, de Catalunya i de les regions confrontants. Entre el conjunt de llibres hi ha també un bon nombre de publicacions relacionades amb el patrimoni, l’art, la història, la geografia, les ciències naturals, i amb d’altres temàtiques com l’economia o el turisme. Entre els volums editats que s’apleguen, hi destaca el fons de revistes i altres publicacions periòdiques constituït per 437 títols diferents, i que es nodreix bàsicament a partir d’adquisicions i de l’intercanvi de publicacions científiques i culturals amb altres entitats. Però a més d’aquest fons, la mediateca inclou materials d’àmbit territorial inèdits. Entre aquests hi destaquen les memòries científiques, dossiers, treballs de curs, tesis doctorals, inventaris, etc. que en alguns casos corresponen a encàrrecs i projectes fets pel Museu.

De les col·leccions de llibres que rep el Museu, destaquen les edicions de la Diputació de Tarragona, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans, el Centre de Lectura de Reus, etc..

L’Institut d’Estudis Catalans, creat fa un centenar d’anys per la Mancomunitat de Catalunya, ha esdevingut l’acadèmia catalana de les ciències i la llengua, i les publicacions que edita esdevenen una referència en el coneixement de la llengua, les ciències socials, les ciències experimentals i les ciències naturals del país. El Museu de les Terres de l’Ebre és l’única institució de les Terres de l’Ebre que manté un acord amb l’IEC per incorporar cada any les publicacions que l’Institut genera. Entre el prop d’un centenar d’edicions que s’incorporen cada any a la biblioteca del Museu procedents de l’IEC, destaquen les publicacions periòdiques, amb revistes de prestigi com: Estudis Romànics; Acta Numismàtica; Quaderns Agraris; Lambard-Estudis d’Art Medieval; Revista Catalana de Sociologia; Treballs de la Societat catalana de Geografia; Treballs de la Societat Catalana de Biologia; Butlletí de la Institució Catalana de Història Natural; Revista Catalana de Pedagogia i Llengua i literatura

Museu de les Terres de l´Ebre :  : El fons de la mediateca del Museu creix amb les noves publicacions de l’IEC

Aquest fons ajuda a la realització de diferents recerques i estudis i es consultat de forma habitual per estudiants de batxillerat que contacten amb el Museu de les Terres de l’Ebre per sol·licitar informació i ajuda en la realització dels seus treballs de recerca de batxillerat. A títol d’exemple aquests dies Jordi Bosch, Inés Ariño i Paula Bort, han visitat la mediateca per realitzar consultes dels seus treballs que tractaran la indumentària tradicional al Baix Ebre i Montsià, les necròpolis ibèriques del territori i les bandes de música de les Terres de l’Ebre.

La mediateca està oberta aquest estiu de juny a setembre d’11 a 14 h i la resta de l’any de 17 a 20 h. (en el mes agost està tancada).

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##611