reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Simposio Ibérico odonatologia 2025Sala d´exposicions: Les Terres de l’Ebre (prehistòria - edat mitjana)Obrim el Museu. Entrada gratuïta

Agenda

tipus:
anterior juliol 2025 següent
dl dm dc dj dv ds dg
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   



Programes. Apadrinem el nostre patrimoni | Escola Amiga

Apadrinem el nostre patrimoni

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Apadrinem el nostre patrimoni

Aquest programa té com a base l’apadrinament d’un bé patrimonial per part del centre educatiu per a donar-li valor, aprofundint en el seu coneixement i fent-lo visible a la ciutadania. El programa no només revaloritza el bé patrimonial en qüestió, sinó que aconsegueix constituir una motivació en l’alumnat amb el treball interdisciplinari, alhora que ajuda a desenvolupar el sentiment de vinculació a un territori.

Per a dur a terme aquest apadrinament és necessari que el centre educatiu inclogui dintre del seu Projecte Educatiu el coneixement i l’estudi de l’element patrimonial en qüestió, que pot ser de nivell local o comarcal. El projecte s’ha d’organitzar en col·laboració amb el CRP (Centre de Recursos Pedagògics) corresponent. El Centre de Recursos Pedagògics ha de proporcionar una persona responsable de la dinamització, que s’encarregarà de proposar la participació a les escoles, fer difusió, orientar, facilitar contactes, oferir formació, promoure l’intercanvi amb altres centres o CRP, i col·laborar en el seguiment i avaluació del programa.

Els béns patrimonials que es poden apadrinar són d’una gran varietat de tipologies, incloent béns patrimonials mobles i immobles de diferents cronologies, llocs de memòria (és a dir, emplaçaments simbòlics que tinguin o no vestigis materials), elements del patrimoni immaterial (com balls, cançons, festes...), patrimoni natural (rius, fonts, boscos...), etc. Al mateix temps, les àrees i matèries a les que es pot relacionar aquest projecte són àmplies i variades, sempre depenent del tipus de bé patrimonial apadrinat. Així, tant es pot encabir en el treball competencial de coneixement del medi, ciències socials, llengües, àmbit digital, ètica o cultura.

És, justament, en aquest darrer sentit on es posa de manifest el paper del Museu de les Terres de l’Ebre, el qual dona suport al centre educatiu, actuant com a col·laborador i especialista en el coneixement del patrimoni. El Museu pot assessorar en la tria de l’element patrimonial, proposant béns en relació als quals el nivell de continguts a treballar permeti dur a terme el projecte. Després, també podrà oferir una sèrie de materials i recursos per a que el centre educatiu pugui treballar àmpliament els continguts dins i fora de l’aula.


< Escola Amiga


Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies



##581