Més informació | Escola Amiga
El projecte educatiu del Museu entén l’educació com un procés que es desenvolupa al llarg de tota la vida a través de l’interès i la participació de les persones. Per dur-lo a terme el centre hi destina recursos econòmics, materials i professionals específics que promouen la interacció amb els usuaris i mantenen aliances estables amb la comunitat educativa més propera. És per això que el Museu disposa d’un equip adreçat al servei de la comunitat educativa i al públic en general, el qual presta el seu suport elaborant i adaptant els programes d’activitats i tallers a les demandes dels diferents nivells d’usuaris per tal que facin accessible o amplien la programació i els continguts de les exposicions i activitats del Museu, dels equipaments i monuments que gestiona, així com de la resta del patrimoni de les Terres de l’Ebre.
Durant els 35 anys d’experiència gestionant el patrimoni de les Terres de l’Ebre, s’ha pogut fer una avaluació de les relacions entre el Museu i els centres d’ensenyament territorials, que ha generat una sèrie de reflexions i conclusions, les quals han de permetre una millor interacció entre ambdós sectors. Després del treball conjunt amb els ajuntaments que formen part del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, s’han elaborat unes orientacions metodològiques i pragmàtiques per poder definir l’abast i els costos d’un nou projecte que hem anomenat “Escola amiga”. Alhora, els assessoraments del Departament de Cultura i les reunions de treball amb el Centre de Recursos del Montsià ha permès definir aquest projecte que es desenvoluparà per primer cop durant el curs 2018-2019. També han estat útils en aquest procés de redefinició les Jornades Apropa’t organitzades per la Xarxa de museus de Tarragona i Terres de l’Ebre.
Així, aquest projecte esdevé un marc de col·laboració amb els centres d’ensenyament de cadascuna de les poblacions que formen part del Consorci, per tal de potenciar el coneixement de l’entorn, la història i el patrimoni local (ens referim tant al natural i cultural, com al material i immaterial) com una experiència activa per part dels escolars i estudiants.
El format de l’Escola Amiga permet establir un projecte estable col·laboratiu i flexible entre el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de cada població i els centres d’ensenyament locals per tal de donar suport a la tasca formativa vinculada al currículum dels centres, de produir conjuntament materials didàctics, de realitzar visites guiades de forma periòdica i de donar assessorament al professorat.
El projecte Escola Amiga s’acordarà entre el Museu i cada escola o institut anualment (de manera personalitzada i de forma progressiva, pel que fa al nombre de centres participants). En una reunió a inici del curs escolar, es plantejaran els programes concrets del projecte Escola Amiga en els que cada centre educatiu està interessat. A partir d’aquí, cada centre enviarà una sol·licitud formal al Museu, que aquest resoldrà especificant quins són els serveis que pot atendre segons el volum de sol·licituds totals rebudes en relació a les diverses línies de col·laboració que es preveuen en el projecte.
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies
##573