reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreEls sabors de l´oli, l´or líquid de la Plana. Santa BàrbaraExposició “La mort canvia la vida”

Agenda

tipus:
anterior novembre 2023 següent
dl dm dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   Inauguració del Centre d’interpretació Viure al Poble

El Centre formarà part de la xarxa “Ebre, natura & cultura”

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Inauguració del Centre d’interpretació Viure al Poble

El Centre d’Interpretació s’ubica en la planta baixa de l’edifici “Masdenverge Actiu” juntament amb l’Oficina de Turisme, el punt BTT i el local dels joves. En l’edifici també hi ha la biblioteca municipal i els locals d’assaig de la Societat "La Unió Musical de Masdenverge".

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Inauguració del Centre d’interpretació Viure al Poble

La vida al poble va molt més enllà de les parets de la casa o dels carrers de la vil·la. Viure al poble és la vinculació amb la comunitat, la confiança amb els veïns, els llaços amb la família extensa, la conversa al carrer.... Viure al poble és el contacte amb el camp, el coneixement de cada racó del terme i del contacte diari amb la natura en cada estació de l’any.

L’exposició del centre mostra la vida a Masdenverge en dos parts. La primera fa un recorregut pel seu terme municipal, mostrant els elements que conformen el paisatge i el medi natural, i remarca les formes de vida tradicionals vinculades als masos que es troben en l’origen del municipi. La segona part presenta com es va configurar el nucli urbà i com la història i el veïnatge han configurat una manera de viure al poble, amb una mirada a les transformacions del dia a dia en l’actualitat.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Inauguració del Centre d’interpretació Viure al Poble

L’exposició conté 43 objectes originals cedits pels veïns de Masdenverge, relacionats amb el treball del camp, la caça, la indumentària tradicional, junt amb d’altres que representen els serveis públics propis d’un nucli urbà, que han estat restaurats pel SAM de les Terres de l’Ebre. Ha estat coordinada pel Museu de les Terres de l’Ebre i els textos i el guió han estat a càrrec d’Anna Añó i Laura Tomàs. La producció l’ha realitzat l’empresa ABS amb la col·laboració de Films Nòmades en els audiovisuals.

Aquest nou equipament patrimonial quedarà vinculat a la xarxa “Ebre, natura & cultura”. Una plataforma que inclou la principal xarxa de museus i centres d’interpretació de les Terres de l’Ebre, amb equipaments a Alcanar, Amposta, Freginals, Masdenverge i Santa Bàrbara que obren tot l’any setmanalment. La xarxa aglutina la promoció i l’activitat cultural d’aquests centres, així com els serveis educatius i turístics, que, en forma d’itineraris, visites guiades, tallers, rutes de cap de setmana, etc. s’oferten a la població local i als visitants.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##193