reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior abril 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     El Museu de les Terres de l’Ebre Punt de Biodiversitat Virtual

S’ha habilitat una àrea de consulta d’informació sobre el projecte de "Biodiversidad Virtual"

L’any 2012 el Museu de les Terres de l’Ebre i l’Associació "Fotografia y Biodiversidad" van signar el conveni pel qual el Museu es va incorporar a la xarxa de Punts de Biodiversitat que l’Associació té distribuida al llarg de tot el territori estatal. En virtut d’aquest conveni el Museu gestiona les dades incloses en aquesta plataforma referides al territori ebrenc.

En aquest sentit i dins dels actes del II Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre realitzat aquest més de juny, el Museu ha presentat la senyalització com a punt BV i ha habilitat i ubicat dins del seu espai multimèdia,  una àrea on els visitants del Museu i els usuaris o socis de BV, poden consultar informació sobre el projecte, així com visitar la web i la plataforma digital de Biodiversitat Virtual. També es poden consultar les dades de biodiversitat referides a les Terres de l’Ebre, les quals inclouen fins a l’any 2012 unes 550 espècies diferents, juntament amb les obtingudes en el I Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre que es va realitzar el mes de juny de 2012 a la serra de Montsià dins del terme de Freginals. Fins al moment i fruit del treball dels assistents a aquest primer Testing, s’han determinat mitjançant les fotografies realitzades unes 150 espècies entre invertebrats i plantes, moltes de les quals constitueixen noves cites per a la serra de Montsià, a més algunes corresponen a espècies interessants per la seva raresa dins del conjunt del país.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : El Museu de les Terres de l’Ebre Punt de Biodiversitat Virtual

Els testings de biodiversitat constitueixen una eina per la qual, mitjançant la fotografia, i en l’espai de poques hores, es recullen un elevat nombre de dades faunístiques i florístiques de les zones on es realitzen. Aquestes dades un cop analitzades contribueixen a millorar, amb un increment de dades important, el coneixement de la biodiversitat d’aquest espai.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : El Museu de les Terres de l’Ebre Punt de Biodiversitat Virtual

En el II Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre, realitzat el passat 1 de juny de 2013 en diferents espais del Parc Natural del delta de l’Ebre, hi van participar una vintena d’aficionats a la fotografia i a la natura que van realitzar més de 2000 fotografies de grups d’animals tan diversos com aus, rèptils, peixos, mol·luscs, aràcnids i insectes (principalment escarbats, papallones, abelles i ortòpters). Aquestes fotografies es pujaran  a la plataforma digital "Biodiversidad Virtual" on seran determinades taxonòmicament per diferents especialistes en cada grup d’organismes. Actualment aquesta  plataforma té en la seva base de dades unes 900.000 fotografies que corresponen a més de 16.000 espècies determinades fins al moment, un nombre que creix dia a dia ja que els diferents experts que hi col·laboren acaben per determinar més del 60 % de les imatges que es pugen a la web. Aquest fet la converteix en la major base del món d’imatges georeferenciades d’éssers vius.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##191