reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930Reunió de la xarxa d’equipaments patrimonials de les Terres de l’Ebre.

El Servei d’Atenció Museística (SAM) està coordinat pel Museu de les Terres de l’Ebre.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Reunió de la xarxa d’equipaments patrimonials de les Terres de l’Ebre.
A mitjans del mes de juny es durà a terme la segona reunió anual del SAM de les Terres de l’Ebre per tal d’avançar en el desenvolupament del programa anual d’activitats públiques i tècniques d’aquesta xarxa d’equipaments patrimonials de les nostres comarques. Per primer cop, la reunió no es celebrarà a la seu del SAM, instal·lada,  a partir de l’ordre de creació de 2010, al Museu de les Terres de l’Ebre, sinó que s’inicia la roda de reunions itinerants pels diferents museus i centres d’interpretació que formen part d’aquesta xarxa, celebrant-se aquesta vegada al Museu de Tortosa.

El passat mes d’abril es va dur a terme la primera reunió anual al Museu de les Terres de l’Ebre, a la que van assistir el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre, sr. Francesc Ferré, el Cap del Servei de Museus i Béns Mobles, sr. Jusèp Boya, a més dels tècnics del mateix Museu de les Terres de l’Ebre, del Museu de Ceràmica Popular de l’Ametlla de Mar, el Museu de Tortosa, el Museu de la Pauma de Mas de Barberans, el Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera, el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Abrics de l’Ermita d’Ulldecona i el Consorci dels Espais de la Batalla de l’Ebre.

En la reunió, el sr. Jusèp Boya va exposar les bases del nou Pla de Museus, la planificació en relació a les xarxes territorials i temàtiques de museus que es preveu desplegar, així com de l’estat en que es troba el desenvolupament de la futura Agència Catalana del Patrimoni. De l’altra, el director del Museu i SAM de les Terres de l’Ebre, sr. Àlex Farnós, va posar l’èmfasis en la importància d’aconseguir que els museus i centres d’interpretació del territori estiguin homologats pel Registre de Museus, els canvis que s’impulsen des de la Direcció General de Patrimoni per tal que els equipaments patrimonials juguin un rol més rellevant com a atractius turístics del territori, i en el fet que es posa el personal del Museu de les Terres de l’Ebre a disposició dels museus i centres d’interpretació atesos pel SAM; tant pel que fa a assessoraments com a altres tipus de serveis que els resultin útils.

Afegir també, que el SAM de les Terres de l’Ebre participarà el proper dia 13 de juny en la reunió de programació conjunta convocada pel Servei de Museus i Béns Mobles, que es celebrarà al Palau Moja i a la que assistiran també els tècnics del SAM de Lleida, del SAM de Girona, del SAM de l’Alt Pirineu i el cap i tècnics del Servei de Museus i Béns Mobles.

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies##194