reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Exposició “Aus i aigua”Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior gener 2025 següent
dl dm dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  



Ebre, Art&Patrimoni. Exposició col·lectiva d’escultura sonora

del 18/7/2014 al 28/9/2014 · Equipaments patrimonials de la xarxa territorial de les Terres de l’Ebre · Consulteu el programa adjunt

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Ebre, Art&Patrimoni. Exposició col·lectiva d’escultura sonora

La xarxa territorial de museus i equipaments patrimonials de les Terres de l’Ebre, durà a terme entre el 18 de juliol i el 28 de setembre una exposició conjunta sota el nom "Ebre,Art&Patrimoni. Col·lectiva d’Escultura Sonora" que estarà present de manera simultània a tots els museus i equipaments patrimonials que formen part d’aquesta xarxa.
Els museus i equipaments patrimonials que participen són: Museu de Ceràmica Popular de l’Ametlla de Mar (Ametlla de Mar), Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta), Museu de Tortosa (Tortosa), Museu de la Pauma (Mas de Barberans), Centre d’Interpretació 115 Dies (Corbera d’Ebre), Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera (La Galera), Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Abrics de l’Ermita (Ulldecona) i Centre d’Interpretació del Ferrocarril (Móra la Nova). A aquest primer conjunt d’equipaments, s’afegeixen als que formen part del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre: Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers Casa O’Connor (Alcanar), Parc Arqueològic de la Carrova (Amposta), Centre d’Interpretació de la Serra de Montsià (Freginals), el Centre d’interpretació de la Serra de Godall (Godall), el Centre d’Interpretació Viure al Poble (Masdenverge), Museu de la Mar de l’Ebre (Sant Carles de la Ràpita) i Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana (Santa Bàrbara).
Entre els artistes que hi participen podem trobar autors amb una carrera consolidada, com poden ser Núria Arias, Antoni Blanc, G. Bel, Josep Cerdà, Joan Escudé, Per Kristiansen, Vicent Matamoros, Antònia Ripoll, Martí Ruids o Marta Vidal, mentre que d’altres són artistes que estan iniciant la seva trajectòria dins del món de l’escultura i que provenen, majoritàriament de l’Escola d’Art d’Amposta o de la Universitat de Barcelona tenint tots ells algun vincle personal o creatiu amb les Terres de l’Ebre, i són Itziar Badenas, Daniel Cortijo, Berta Esteve, Andreu Garcia, Ruth Gisbert, Jacint Hierro, Sarah Pujol-Galceran, Jordi Verdès  i Yoliztli Villanueva.
L’escultura sonora, és una disciplina artística que més enllà de la seva experiència creativa, permet gaudir de l’obra amb altres sentits, especialment l’oïda pel so que emeten, però també del tacte, a través dels materials amb els que es construeixen (metall, fusta, pedra, fibres vegetals, plàstics, ceràmica, etc). A més, moltes d’aquestes escultures són interactives, és a dir, l’espectador ha d’activar-les o interactuar amb elles, ja sigui percudint-les, acaronant-les, tocant-les, etc. Com diu Josep Cerdà: <>.
El projecte, produït pel Servei d’Atenció Museística que realitzen el Museu de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura, compta amb la participació i l’assessorament del Laboratori d’Art Sonor de la Universitat de Barcelona. Aquest és un equip punter a nivell mundial en aquesta disciplina, amb multitud d’intervencions en diversos països d’Europa, Àsia i Amèrica. Els membres d’aquest grup, Josep Cerdà, Vicent Matamoros i Martí Ruiz, han impartit un curs i han assessorat als artistes participants en aquest projecte en la creació de la seva obra i l’adaptació de les mateixes als espais on s’han d’exposar, a més de participar amb la preparació d’escultures per a diversos dels espais que hi participen.  Així mateix, la Fundació ONCE, col·labora en la transcripció de les carteles al Braille i en la difusió del projecte, i el centre d’Art Lo Pati amb la cessió de la Residència d’Artistes de Balada.
Amb aquesta iniciativa, es crea una potent oferta cultural que es complementa la programació de l’oferta patrimonial que a través de les seves exposicions permanents i activitats temporals ofereixen els principals museus i centres d’interpretació del territori.
El programa "Ebre, Art&Patrimoni", es durà a terme els estius dels anys parells i s’alternarà amb la programació d’"Ebre, Música&Patrimoni", un festival d’estiu de concerts i actuacions musicals en els mateixos espais patrimonials.


Dies: del 18/7/2014 al 28/9/2014

Horari: Horaris indicats en el programa

Lloc: Equipaments patrimonials de la xarxa territorial de les Terres de l’Ebre

Població: Consulteu el programa adjunt

Organitza: SAM de les Terres de l’Ebre, Departament de Cultura, Taller d’Escultura Sonora de la Universitat de Barcelona

Telèfon: 977 702 954

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies