reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´Ebre

Agenda

tipus:
anterior juny 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930Ebre, Música & Patrimoni 2021: La Galera

Ebre Música i Patrimoni

ELS SONS DELS CANTERERS I DE LA TERRISSA

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Ebre, Música & Patrimoni 2021: La Galera

Des del segle XVIII els atuells elaborats pels terrissers acompanyen als habitants de la Galera i de la contrada, fins que a partir de 1960 deixen de ser útils i necessaris i es converteixen en peces destinades a col·leccionistes o la decoració. Dels cinc o sis tallers que hi havien en actiu al poble, tots deixen l’ofici a excepció d’un.

Aquest a l’actualitat, continua elaborant els mateixos atuells tradicionals i altres totalment actuals, adaptant-se als nous temps i reivindicant la importància d’una artesania que treballa a partir de materials propers generant pocs residus i preservant el medi ambient.

El so sorgit del peu de l’artesà terrisser en pedalar damunt del torn, resulta suau, constant i plaent mentre que el que sorgeix de les seves mans modelant el fang ens transporten a un món de calma, serenor i quietud. Els esquitxos incessants de l’aigua denoten vida, dinamisme i frescor. L’estat de contemplació provocat per aquests sons subtils s’acaba en veure la peça sorgida del no res, com si es tractes de màgia.

Museu de les Terres de l´Ebre :  : Ebre, Música & Patrimoni 2021: La Galera


TERRACOTA, CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LA TERRISSA DE LA GALERA
C/Sant Llorenç, 36. La Galera
Tel. 977 71 83 39
www.galera.cat/cultura/museu
www.galera.cat/agenda


Instal·lació sonora i visual “Els sons dels canterers i de la terrissa”
Sala 2 del Centre d’Interpretació de la Terrissa
C/Sant Llorenç, 36. La Galera


Activitat temporal vinculada

Lloc: Sala 2 del Centre d’Interpretació de la Terrissa. C/Sant Llorenç, 36. La Galera
Títol: Fangology. Escultura i experimentació sonora
Descripció: Des del Laboratori d’Art Sonor de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, sota la coordinació del Dr. Martí Ruiz, presenten una instal·lació d’un conjunt d’escultures ceràmiques, creades per Carla Nebot, que connecten amb diferents conjunts de teules trobades i intervingudes -amb afinacions i tímbriques diverses- fruit de la recerca de Francesc Pujol. Tot això dinamitzat amb una activitat interdisciplinària a la qual la Dansa Contemporània, a càrrec d’en Julian Rico Engel i el set de percussió de terrissa del músic Pepe Martínez dialoguen i interactuen en part del seu repertori amb la mateixa instal·lació de la Carla Nebot.
Dates i horaris: 8 d’agost a les 19.00h es realitzarà la presentació. Posteriorment, la instal·lació Fangology estarà disponible al Centre d’Interpretació de la Terrissa fins al 26 de setembre.
Correu: terracota@galera.cat
Reserva prèvia: sí


Activitats paral·leles

  • Escultura i pintura d’Adolfo Comes. “Alquímies”: de l’1 de juliol a l’1 d’agost (Sala 2, Museu Terracota).Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera


Museu de les Terres de l´Ebre :  : Ebre, Música & Patrimoni 2021: La Galera


Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | crèdits | avís legal##709