reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreObrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïta

Agenda

tipus:
anterior octubre 2020 següent
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Dia Internacional dels Museus 2015

del 16/5/2015 al 17/5/2015 · Xarxa Ebre,Natura&Cultura · Alcanar, Amposta, Freginals, Godall, La Ràpita, St Jaume d’Enveja, Sta Bàrbara

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Dia Internacional dels Museus 2015

Seguint el lema escollit pel Consell Internacional de Museus (ICOM) “Museus per una societat sostenible”, el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre ha preparat dues rutes temàtiques en les que s’inclouen deu visites guiades als diferents equipaments que formen part de la xarxa “Ebre, Natura & Cultura”. La primera, que tindrà lloc el dissabte 16 de maig, correspon a una “Ruta pel Montsià, per unes formes de vida sostenibles”. Es farà un recorregut per l’Espai Ebre km.0 (Amposta), el C.I. de les Barraques del Delta (Sant Jaume d’Enveja),  el Museu de la Mar de l’Ebre (Sant Carles de la Ràpita), el C.I. de la Serra del Montsià (Freginals), el C.I. de la Vida a la Plana (Santa Bàrbara) i el C.I. de la Serra de Godall (Godall). La segona, programada per al diumenge 17 de maig,  consisteix en una “Ruta arqueològica, per una gestió sostenible del territori” pel Parc Arqueològic de la Carrova i el Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta), i el Poblat Iber de la Moleta del Remei i la Casa O’Connor (Alcanar).

Com a novetat d’enguany, hi haurà premis per a aquells que completin alguna de les dues rutes. A nivell individual, se’ls premiarà amb la subscripció gratuïta com a Amic i Col·laborador del Museu de les Terres de l’Ebre amb tots els avantatges que això significa. A més, es sortejarà, entre les famílies que completin un dels dos recorreguts, dos lots de productes km.0 de les Terres de l’Ebre: un per als participants que completin la ruta de dissabte i l’altre per als de diumenge.  Cal dir, però, que la participació en cadascuna d’aquestes visites és gratuïta i està oberta a noves incorporacions en qualsevol dels equipaments.

Aquestes activitats, organitzades pel Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, juntament amb els ajuntaments i equipaments patrimonials que en formen part, s’emmarquen dins de la 37a edició del Dia Internacional dels Museus i tenen com a finalitat divulgar i sociabilitzar el patrimoni cultural que gestionen i posen en valor al servei dels seus ciutadans i del conjunt del territori. 

Xarxa “Ebre, Natura & Cultura”, exemple de sostenibilitat
Un dels aspectes a treballar pels museus per fer una societat més sostenible és la conservació del seu patrimoni. La gestió i divulgació mancomunada del patrimoni i la producció i comerç local dels productes de km.0 contribueixen a aconseguir-ho.  
En aquest sentit, cal destacar el gran treball fet durant els últims anys per la xarxa “Ebre, Natura & Cultura”, que encapçala el Museu i aglutina museus, centres  d’interpretació, jaciments i monuments de diferents municipis del territori. La seva estratègia i  programa permeten aglutinar la promoció i els serveis dels equipaments patrimonials; dinamitzar l’oferta dels Serveis Educatius i Turístics en forma de visites guiades, itineraris i tallers; i l’organització i programació d’altres activitats de turisme cultural de caràcter extraordinari al territori.


PROGRAMA
Dissabte 16 de maig
Ruta pel Montsià, per unes formes de vida sostenibles
10.00 Espai Ebre km.0 (Carretera de Sant Jaume, s/n - Amposta)
11.30 Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta (C. de Carles II - Sant Jaume d’Enveja)
13.00 Museu de la Mar de l’Ebre (Pl. Agustí Vizcarro s/n - Sant Carles de la Ràpita)

16.00 Centre d’Interpretació de la Serra de Montsià (Pla de Corany s/n - Freginals)
17.00 Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana (Pg. de les Quatre Carreteres s/n - Santa Bàrbara)
18.00 Centre d’Interpretació de la Serra de Godall (C. de Joan Tomàs, 7 - Godall )


Diumenge 17 de maig
Ruta arqueològica, per una gestió sostenible del patrimoni
10.00 Parc Arqueològic de la Carrova (C.12 Eix de l’Ebre)
12.00 Museu de les Terres de l’Ebre (C. del Gran Capità, 34 Amposta)

16.00 Poblat Iber de la Moleta del Remei (Crta. Alcanar-Ulldecona, km.2)
18.00 Casa O’Connor. Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers (C. de la Generalitat 10 Alcanar)

Activitat gratuïta

Animeu-vos a participar en les dues rutes! Podeu fer les rutes senceres, o incorporar-vos a elles en qualsevol dels equipaments que hi participen.


Dies: del 16/5/2015 al 17/5/2015

Lloc: Xarxa Ebre,Natura&Cultura

Població: Alcanar, Amposta, Freginals, Godall, La Ràpita, St Jaume d’Enveja, Sta Bàrbara

Organitza: Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre

Telèfon: 977 702 954/ 638 020 405

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal