reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Ebre, Art & PatrimoniObrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïta

Agenda

tipus:
anterior setembre 2020 següent
dl dm dc dj dv ds dg
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Exposició "Plomes i colors. Il·lustraddors d’aus a les Terres de l’Ebre"

del 17/9/2015 al 18/10/2015 · Vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició "Plomes i colors. Il·lustraddors d’aus a les Terres de l’Ebre"

De fa segles, els estudiosos i amants de la natura han dibuixat o pintat allò que era l’objecte de la seva passió i estudi. El món de les aus, juntament amb la flora, han estat el tema principal de molts d’aquests il·lustradors naturalistes. Això ha estat així per la seva vistositat i perquè representaven millor que altres grups biològics la fascinació dels humans davant de la extraordinària diversitat de formes i colors de la natura.

L’aparició de la fotografia, i especialment la popularització de la fotografia digital, ha fet que molts naturalistes hagin substituït els dibuixos per imatges fotogràfiques. Malgrat això, la il·lustració continua sent una pràctica molt utilitzada en la realització de treballs científics, divulgatius i didàctics sobre la natura en general i les aus en particular. En multitud de llibres, làmines, cartells, etc. trobem magnífiques il·lustracions de les aus, i el valor científic i artístic de moltes d’aquestes làmines es manté i fins i tot es revaloritza en el mercat d’art o en el d’antiguitats.

Les aus de les Terres de l’Ebre han estat objecte del treball de camp d’il·lustradors naturalistes que hi han fet escala dins dels seus viatges. Al mateix temps un petit grup d’amants de la natura que viuen al territori al llarg dels anys han realitzat moltes làmines a partir de l’observació de les espècies d’ocells que viuen a les nostre terres.

Per tal de mostrar el seu treball, fruit de moltes hores de dedicació i esforç, i dins del marc de la segona edició del Festival Internacional d’Ornitologia del delta de l’Ebre “Delta Birding Festival”, el Museu de les Terres de l’Ebre, juntament amb l’Ajuntament d’Amposta, han produït l’exposició “Plomes i colors. Il·lustradors d’aus de les Terres de l’Ebre”, que es podrà visitar al vestíbul del Museu del 17 de setembre al 18 d’octubre de 2015.

L’exposició presenta el treball de quatre il·lustradors: Francesc Curto (llicenciat en Belles Arts i dissenyador professional), Albert Gonzàlez (biòleg, educador i director del Camp d’Aprenentatge del delta de l’Ebre), Joan Muyàs (mestre de secundària i ornitòleg anellador), Toni Térmens (il·lustrador editorial, publicitari i d’espais interpretatius) i. Les seves il·lustracions han estat difoses en molts dels materials educatius, fullets divulgatius, plafons informatius i llibres que expliquen la natura que trobem als diferents espais naturals de les Terres de l’Ebre i, molt especialment, al Parc Natural del delta de l’Ebre i al Parc Natural dels Ports.

Aquesta exposició compta amb 120 il·lustracions d’aus -que inclouen més de 100 espècies d’ocells diferents que viuen a les Terres de l’Ebre- fetes amb diferents tècniques, que van des del dibuix amb ploma o llapis a aquarel·les, també trobem il·lustracions fetes amb tècnica mixta i altres realitzades digitalment.

A la mostra també trobarem objectes originals pertanyents a cada autor, que inclouen treballs editats en forma de làmines, pòsters o llibres, o material que empren per realitzar les seves il·lustracions i que ajuden a entendre com el seu treball d’il·lustrador s’integra en les funcions de comunicació i valorització del patrimoni natural de les Terres de l’Ebre.


Dies: del 17/9/2015 al 18/10/2015

Lloc: Vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre

Població: Amposta

Organitza: Museu de les Terres de l’ebre i Ajuntament d’Amposta

Telèfon: 977 702 954

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal