reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Sala d´exposicions: Les Terres de l’Ebre (prehistòria - edat mitjana)Obrim el Museu. Entrada gratuïta

Agenda

tipus:
anterior març 2019 següent
dl dm dc dj dv ds dg
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Activitats previstes per al dia 22/3/2019

Exposició "Europa, fa un milió d’anys"

del 15/3/2019 al 21/4/2019 · Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició "Europa, fa un milió d’anys"

Aquesta és una exposició sobre l’arribada dels humans al continent europeu ara fa més d’un milió d’anys. Una finestra a aquells temps on podrem veure quins animals hi vivien i quin paisatge hi havia. Ens sorprendrà la presència de hipopòtams i rinoceronts gegants, tigres amb dents de sabre, elefants, licaons, cavalls similars a zebres … una fauna, quan no extingida, més pròpia de les sabanes humides de l’Africa actual que es desenvolupava en una vegetació més coneguda com els faigs, noguers, bedolls i roures.

L’exposició mostra la fauna i la flora del nostre territori durant el Plistocè Mitjà. A través de plafons i reproduccions, s’ensenya com es van configurar progressivament els actuals continents i com les variacions climàtiques van determinar l’aparició d’una vegetació i fauna específiques, entre elles la espècie humana (Homo antecessor). També explica quines disciplines científiques intervenen en la recerca d’aquests coneixements i quins són els jaciments més importants a la península: així a més de l’important i conegut jaciment d’Atapuerca (Burgos) presenta també diversos jaciments de Catalunya, que han aportat novetats en la recerca, com Incarcal (Crespià), Vallparadís (Terrassa) i La Boella (La Canonja). El muntatge expositiu inclou recreacions de paisatges de l’època i escenografies així com reproduccions a escala d’un Homotherium latidens, un gran felí, i de dos Homo antecessor, entre d’altres.

A més, en aquesta ocasió l’exposició inclou mostres i plafons que expliquen la geologia del tram final de l’Ebre fa un milió d’anys. Així coneixem que en el Pliocè, entre 5 i 2 milions d’anys, es va produir un important ascens del nivell del mar Mediterrani, fet que va comportar que arribés a envair una gran vall excavada al Baix Ebre i el Montsià. En el Pleistocè, fa un milió d’anys, aquest territori estava emergit, el mar s’havia retirat i la dinàmica d’erosió i transport de la xarxa fluvial del riu Ebre van configurar el paisatge.

L’exposició ha estat elaborada i gestionada per l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), un institut de recerca sobre Prehistòria i Evolució Humana del sistema CERCA de la Generalitat, vinculat a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i amb conveni amb la Diputació de Tarragona.

 Un viatge que permet als visitants conèixer millor els seus remots orígens!


llegir més

Exposició d’Art de l’Escola Mestre Agustí Barberà. L’expressionisme abstracte i l’escola

del 15/3/2019 al 21/4/2019 · Vestíbul i aula oberta del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició d’Art de l’Escola Mestre Agustí Barberà. L’expressionisme abstracte i l’escola

Del 15 de març al 21 d’abril es podrà visitar al Museu de les Terres de l’Ebre l’exposició d’Art de l’escola Agustí Barberà “L’expressionisme abstracte i l’escola”. Aquesta exposició mostra el treball de diferents artistes precursors de l’Expressionisme abstracte a través dels ulls dels nens i nenes de l’escola, gestionant i donant forma a les emocions a través de l’art, i tot portat en pràctica damunt d’un bastidor o llenç

L’Expressionisme abstracte va ser un moviment que utilitzava colors primaris, el blanc i el negre, i expressa la vivència de la societat del moment, una societat que tot just acabava de sortir de la segona guerra mundial.

El visitants de l’exposició podrà veure prop de 300 quadres fets pèls alumnes de l’escola Agustí Barberà, alguns d’ells de gran format, que mostren l’expressionisme des d’un punt de vista original i divers.



llegir més

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies