del 27/9/2019 al 28/10/2019 · Centre d’interpretació de la cultura dels Ibers.Casa O’Connor · Alcanar
del 27/9/2019 al 10/11/2019 · Vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta
Un bàndol de flamencs ens sobrevola i ens meravella. La immersió en el món natural ens omple de màgia i de placidesa. Lo Delta és una de les actuals Reserves de la Biosfera, que constitueixen el substrat de la cadena de la VIDA i un llegat que hem de cuidar.
El propòsit de l’exposició és conèixer per vincular-nos, vincular-nos per estimar, estimar per respectar i respectar per preservar. Està dividida en quatre mòduls: Perdre’s per trobar-se, Llums que encenen llums, El Jo més íntim i La força del col·lectiu. Format cadascun vuit fotografies de 50 x 60 cm, impreses en paper de molt alta qualitat, unides per un subtil fil conductor i complementades amb quatre poesies i un Audiovisual.
Són fotografies que sembla que hagin estat pintades amb la càmera. L’ànima i l’essència dels colors, dels silencis, de la llum, de la calma, de l’aire transparent, de les textures, els murmuris de l’aigua o d’aus que alcen el vol, es fusionen i apareix l’invisible.
La mostra, que s’obre al públic del dia 27 de setembre, es podrà visitar fins el dia 3 de novembre de 2019 al vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre.
José Antonio Sartorio
Naturalista, fotògraf, viatger i empresari turístic, especialitzat a protegir les persones en vilatges. Llicenciat amb Grau en Ciéncies Químiques. Format en diversos Màsters empresarials i de Psicologia humanista. Soci de SEO-BIRD LIFE, AEFONA, SCFN i accionista de RIET VELL. Creador de l’espai d’art fotogràfic www.artslow.photo
La seva passió pels entorns naturals comença de ben petit amb Rodríguez de la Fuente i amb Joaquín Araujo. Per a l’autor, la fotografia és un mitjà d’Integració conscient i lent (slow) en el món natural, que esdevé font d’equilibri personal. Es converteix en una escola de coneixement, de comprensió,de calma i d’ajuda a la conservació i conforma, alhora, un espai d’Interconnexió i de transmissió de bellesa natural, de consciencia i de poesia, que ens parla de cor a cor.
del 4/10/2019 al 12/1/2020 · Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta
El 4 d’octubre s’inaugurà al Museu de les Terres de l’Ebre l’exposició “Videojocs. Art i Cultura” inclosa dins dels actes del Video Art Game Experience 2019.
L’acte comptà amb la presència del Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies Chakir El Homrani, el Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública Jordi Puigneró, l’Alcalde d’Amposta Adam Tomàs, la Director General d’Indústria Matilda Vilarroya, el Director del Museu de les Terres de l’Ebre Àlex Farnós i els organitzadors del VAG: Valentí Garcia, David Romaní i Joan Garcia.
9/10/2019 · Auditori Municipal · Amposta
La inauguració del curs escolar a Amposta és celebrarà el proper dia 9 d’octubre, a les 19h, a l’Auditori Municipal, amb la conferència “Educar els nois i noies adolescents a casa i a l’escola” a càrrec de Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista. En el mateix acte s’inaugura el nou curs (2019-20) del Campus Extens de la URV a Amposta, amb la presencia de Cori Camps, vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social de la URV.L’acte ha estat organitzat per l’Ajuntament d’Amposta (Regidoria d’Ensenyament i de Cultura), pel Campus Extens de la URV a Amposta i pel Museu de les Terres de l’Ebre amb la col·laboració de Diputació de Tarragona.
La conferència és una proposta per mirar-se educativament els adolescents com a personatges que experimenten, assagen per ser, volen ser feliços i aspiren a tenir unes altres relacions amb els seus adults, que mai els consideren prou madurs.
Jaume Funes ha dedicat la seva vida professional principalment al món dels adolescents i joves. Professional lliberal ha estat implicat en la renovació pedagògica, les escoles de la pedagogia activa, els centres de secundaria i els equips d’assessorament psicopedagògic, així mateix ha impartit la docència a diferents universitats. S’ha ocupat de la qüestió drogues i de l’abordatge dels problemes derivats del seu us, treballant l’abordatge terapèutic i l’educatiu. Entre el 2004 i el 2007 fou Adjunt del Síndic de Greuges per a la Defensa dels Dretes dels Infants, així com Secretari de Famílies.
Convertir les experiències professionals en documents per compartir és la clau dels seus llibres. Va iniciar aquesta tasca amb “Psicologia del preadolescent”(1980) i “La nova delinqüència infantil i juvenil”(1982) i ha continuat al llarg dels anys amb múltiples publicacions entre les més conegudes: “El lugar de la infancia” (2008), “Educar en la adolescencia. 9 Ideas clave” (2010), “Educar adolescents sense perdre la calma” (2016), “Estima’m quan menys ho mereixi… perquè és quan més ho necessito” (2018).
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies