del 27/9/2019 al 10/11/2019 · Vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta
Un bàndol de flamencs ens sobrevola i ens meravella. La immersió en el món natural ens omple de màgia i de placidesa. Lo Delta és una de les actuals Reserves de la Biosfera, que constitueixen el substrat de la cadena de la VIDA i un llegat que hem de cuidar.
El propòsit de l’exposició és conèixer per vincular-nos, vincular-nos per estimar, estimar per respectar i respectar per preservar. Està dividida en quatre mòduls: Perdre’s per trobar-se, Llums que encenen llums, El Jo més íntim i La força del col·lectiu. Format cadascun vuit fotografies de 50 x 60 cm, impreses en paper de molt alta qualitat, unides per un subtil fil conductor i complementades amb quatre poesies i un Audiovisual.
Són fotografies que sembla que hagin estat pintades amb la càmera. L’ànima i l’essència dels colors, dels silencis, de la llum, de la calma, de l’aire transparent, de les textures, els murmuris de l’aigua o d’aus que alcen el vol, es fusionen i apareix l’invisible.
La mostra, que s’obre al públic del dia 27 de setembre, es podrà visitar fins el dia 3 de novembre de 2019 al vestíbul del Museu de les Terres de l’Ebre.
José Antonio Sartorio
Naturalista, fotògraf, viatger i empresari turístic, especialitzat a protegir les persones en vilatges. Llicenciat amb Grau en Ciéncies Químiques. Format en diversos Màsters empresarials i de Psicologia humanista. Soci de SEO-BIRD LIFE, AEFONA, SCFN i accionista de RIET VELL. Creador de l’espai d’art fotogràfic www.artslow.photo
La seva passió pels entorns naturals comença de ben petit amb Rodríguez de la Fuente i amb Joaquín Araujo. Per a l’autor, la fotografia és un mitjà d’Integració conscient i lent (slow) en el món natural, que esdevé font d’equilibri personal. Es converteix en una escola de coneixement, de comprensió,de calma i d’ajuda a la conservació i conforma, alhora, un espai d’Interconnexió i de transmissió de bellesa natural, de consciencia i de poesia, que ens parla de cor a cor.
del 4/10/2019 al 12/1/2020 · Museu de les Terres de l’Ebre · Amposta
El 4 d’octubre s’inaugurà al Museu de les Terres de l’Ebre l’exposició “Videojocs. Art i Cultura” inclosa dins dels actes del Video Art Game Experience 2019.
L’acte comptà amb la presència del Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies Chakir El Homrani, el Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública Jordi Puigneró, l’Alcalde d’Amposta Adam Tomàs, la Director General d’Indústria Matilda Vilarroya, el Director del Museu de les Terres de l’Ebre Àlex Farnós i els organitzadors del VAG: Valentí Garcia, David Romaní i Joan Garcia.
del 7/11/2019 al 28/11/2019 · Sala d’actes del museu · Amposta
del 9/11/2019 al 29/11/2019 · Museu de la Mar de l’Ebre · Sant Carles de la Ràpita
Aquest mes de novembre es celbra la sisena
edició del cicle de conferències "Històries de la Mar de l’Ebre". El cicle s’inicia el dissabte dia 9 de novembre i continua tots els divendres següents del mes a les 19.30 h. Quatre conferències on coneixerem de la mà d’estudiosos i protagonistes alguns
dels aspectes, històries i anècdotes al voltant de la costa del delta de
l’Ebre.
Dissabte 9 de novembre a les 19.30 h.
Evolució dels molls de pescadors i les llotges
A càrrec d’Enric Martínez
Divendres 15 de novembre a les 19.30 h.
La Història submergida del Delta de l’Ebre
A càrrec de Mar Mateu
Divendres 22 de novembre a les 19.30 h.
La subhasta de peix. De l’encant de la tradició a la modernitat
A càrrec de Joan Balagué
Divendres 29 de novembre a les 19.30 h.
Espècies protegides i invasores: El cas de la nacra i del cranc blau al Delta de l’Ebre
A càrrec de Patricia Prada
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies