reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Ebre, Art & PatrimoniObrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïta

Agenda

tipus:
anterior març 2019 següent
dl dm dc dj dv ds dg
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Activitats previstes per al dia 9/3/2019

Cicle de commemoració del Dia Internacional de la Dona, 2019

del 7/3/2019 al 14/3/2019 · Sala d’actes del museu · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Cicle de commemoració del Dia Internacional de la Dona, 2019

El cicle de conferències s’inclou dins la commemoració del Dia Internacional de la Dona, diada declarada oficialment el 1975 per l’Assemblea General de l’ONU. En ella s’aborda la igualtat de gènere des de diferents àmbits: històric, social, laboral, jurídic, econòmic... En aquestes dues sessions es cercarà l’aproximació a la història del moviment a nivell global des de finals del segle XIX fins l’actualitat i s’examinarà quina era aquesta realitat en el període de la República a partir d’un col·lectiu concret, en aquest cas les mestres. 

Aquest 2019, el tema elegit per l’ONU és “Pensem en igualtat, construïm amb intel·ligència, innovem per al canvi”.

La jornada està oberta al públic en general, a les persones interessades pels moviments socials i de gènere, per la història i també a aquelles persones sensibilitzades en aconseguir la igualtat a tots els nivells així com per a tots aquells professionals que treballen en algun dels sectors en els quals la jornada focalitza el debat i la reflexió.

PROGRAMA

7 de març a les 19 h
“Les mestres a la República” a càrrec de la Sra. Montserrat Duch i Plana, Catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili 


14 de  març a les 19 h
“Les onades del moviment feminista” a càrrec de la Sra. Carme Garcia Yeste, professora del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili


llegir més

Exposició "Aquelles tardes... 120 anys de cine a les Terres de l’Ebre"

del 8/3/2019 al 10/3/2019 · Sala d’actes de la Cooperativa Agrícola de Godall · Godall

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Exposició "Aquelles tardes... 120 anys de cine a les Terres de l’Ebre"

L’exposició, centrada en les antigues sales de cinema de les Terres de l’Ebre, recupera uns espais on la vida transcorria entre ombres mentre es vivien grans il·lusions. Uns espais, almenys la major part d’ells, avui desapareguts i en els quals, els que hi assistien assíduament, grans i petits, en guarden alguns dels seus millors records.

Aquesta mostra convida al visitant a reviure com el cine ha esdevingut una de les principals manifestacions dels canvis culturals que s’han produït al segle XX a les Terres de l’Ebre, i a compartir i recordar la sociabilitat i les emocions que el cine ha despertat en tots nosaltres.

Organitzada en dues parts, ofereix un recorregut per la història del cine a les quatre comarques ebrenques, així com una aproximació al que va suposar el cinema per a la societat del moment al llarg del segle XX.

La primera part fa un recorregut històric des de les primeres projeccions cinematogràfiques al territori en barraques de fira o en teatres, cafès d’associacions, ateneus o altres, fins que es creen les primeres sales destinades a acollir específicament projeccions i com aquestes es van anar expandint pel territori entre els anys 10 i 20 del segle XX, i la posterior sonorització. Durant la postguerra i fins a la dècada dels 60, el cinema serà, juntament amb el futbol i els balls, l’entreteniment preferit de la societat, especialment de la joventut, qui veurà en el cinema la possibilitat de fugir de la realitat dura i angoixant del moment.

En la seva itinerància l’exposició arriba a Godall on fa un recorregut per la història cinematogràfica de diversos municipis del Montsià, incloent la trajectòria dels cinemes d’aquest municipi. 

L’exposició es podrà podrà visitar a la sala d’actes de la Cooperativa Agrícola de Godall del 8 al 10 de març de 2019 coincidint amb la celebració a de la 16a Fira de l’oli i l’espàrrec de Godall. La mostra ha estat produïda amb el suport del Departament de Cultura i és una iniciativa del Servei d’Atenció als Museus (SAM) i Museu de les Terres de l’Ebre. A més, per al seu desenvolupament s’ha comptat amb la col·laboració dels equipaments patrimonials del territori que formen part de la xarxa del SAM, i de moltes institucions, empreses i particulars que han aportat fotografies, documents i objectes per a completar el discurs de la mostra.
llegir més

Masterclass "La tipografia com a eina de transformació"

9/3/2019 · ESARDI, Escola d’Art i Disseny · Amposta

Museu de les Terres de l´Ebre : agenda : Masterclass "La tipografia com a eina de transformació"

Masterclass "La tipografia com a eina de transformació" a càrrec d’Andreu Balius el proper dia 9 de març a ESARDI-Escola d’Art i Disseny. L’activitat consistirà al matí en un taller de lletra modular, a partir de la Super-Veloz de Joan Trochut creada al 1942, una tipografia de postguerra plantejada per economitzar recursos. I a la tarda una conferència “La tipografia com a eina de transformació social” en la que es reflexionarà sobre el paper de la tipografia en el desenvolupament de la comunicació escrita i visual, com a transmissora de coneixement i com a eina social.

Andreu Balius és PhD en disseny per la Universitat de Southampton, tipògraf i professor a l’Escola EINA (Barcelona). Dibuixa lletres per encàrrec o pel plaer de fer-ho i és dissenyador de tipografia a TypeRepublic.com. Algunes de les seves tipografies han obtingut el certificat d’excel·lència del Type Directors Club (Nova York) i d’ATypI (Association Typographique Internacionale).

L’activitat esta adreçada a dissenyadors, tipògrafs, impressors, artistes, estudiants i totes aquelles persones interessades en la comunicació, la tipografia i el disseny.

ESARDI, Escola d’Art i Disseny 
Dissabte 9 de març 
Taller de 10 h fins les 14.00 h
Conferència a les 17 h.
Inscripció prèvia del 4 al 7 de març a secretaria d’ESARDI 
Telf.  977 703 474 (atenció de 18,30 a 20,30 h)

Activitat gratuïta oberta a tothom prèvia inscripció


llegir més

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal