El museu ofereix informació detallada de gairebé 2000 activitats realitzades des de la seva inauguració
El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre ha dut a terme el tancament dels expedients de les activitats públiques i tècniques realitzades al llarg dels dos darrers anys. Aquest treball ha inclòs tasques de revisió i ordenació dels diferents expedients, de recull i arxiu de la informació en format paper i digital i ha finalitzat amb la publicació al web del Museu de l’informació que porten associada i que ja pot ser consultada.
Correspon a objectes metàl·lics d’època ibèrica, romana i medieval
El Museu de les Terres de l’Ebre ha encomanat a la restauradora Maria Torta la revisió, conservació preventiva i restauració de diferents lots de materials arqueològics metàl·lics de l’exposició permanent “Les Terres de l’Ebre: de la prehistòria a l’edat mitjana”. Aquesta actuació esta subvencionada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i supervisada i assessorada pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC).
Al llarg del mes d’agost es poden visitar 9 exposicions temporals
Les exposicions temporals que el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre té programades al llarg del 2017 arreu del territori ebrenc són més de 40, i bona prova d’aquesta activitat són les 9 exposicions que es poden visitar en els municipis del Montsià, la Ribera d’Ebre o la Terra Alta durant aquest mes d’agost, gràcies a la col·laboració amb els ajuntaments de cada població.
El centre forma part de la xarxa Ebre, Natura & Cultura
En la darrera reunió de la Junta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre es va aprovar el conveni amb l’ajuntament de Godall per a l’obertura del Centre d’Interpetació de la Serra de Godall. Aquest equipament, que forma part de la xarxa Ebre, Natura & Cultura, havia romàs tancat al públic des del 2016. De nou, es podrà gaudir de l’exposició permanent dedicada a la singularitat i biodiversitat de la Serra, i a la presència de l’ésser humà en aquest territori.
Es crea un Observatori permanent amb la participació del Museu, l’IRMU i el Dept. de Cultura
El projecte de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre (IPCITE), impulsat per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, ha finalitzat després de dos anys de treball de camp, recerca etnogràfica, entrevistes, elaboració i difusió de tota la informació recollida. Una feina que servirà de base per a la creació de l’Observatori del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre.
En total, s’han becat 26 treballs des que es va impulsar la primera convocatòria l’any 2001
Aquest mes de juliol han estat lliurades al Museu de les Terres de l’Ebre les Memòries que recullen els tres darrers treballs de recerca becats pel Departament de Cultura i el Museu de les Terres de l’Ebre dins el programa Ajuts per a la recerca etnològica de les Terres de l’Ebre en les convocatòries 2015 i 2016: “La tradicionalitat de la Festa de Sant Antoni d’Alcanar”, “Godall: evolució de les formes de vida en un poble rural” i “L’arribada de la llum a Amposta: un fenomen sociocultural”.
Amposta
del 4/4/2025 al 18/5/2025
Exposició “Grup de Dansa Paracota + de 20 anys recuperant tradicions”
Amposta
de l'11/4/2025 a l'11/5/2025
Exposició “Les papallones de les Terres de l’Ebre. Bellesa i biodiversitat”
Amposta
del 26/4/2025 a l'11/5/2025
Tallers complentaris de l’exposició "Grup de Dansa Paracota + de 20 anys recuperant tradicions”
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies