reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreObrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïta

Agenda

tipus:
anterior setembre 2021 següent
dl dm dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   La Consellera de Cultura ha signat un nou conveni amb les vint-i-quatre entitats que conformen la Xarxa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial

El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre forma part d’aquesta Xarxa des del 2000

La Consellera de Cultura ha signat un nou conveni amb les vint-i-quatre entitats que conformen la Xarxa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial

El Departament de Cultura i les vint-i-quatre entitats que conformen la Xarxa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI) van signar el conveni que renova el seu compromís i col·laboració. Per part del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre l’ha signat el president de l’ens i alcalde d’Amposta Adam Tomás. El Consorci del Museu forma part de l’OPEI des del 2000, per la qual cosa és una de les cinc primeres entitats amb les quals el Departament va constituir la Xarxa.

llegir més

El Museu arribarà a les 500 exposicions durant el mes de maig

El catàleg d’exposicions itinerants es pot consultar al web

El Museu arribarà a les 500 exposicions durant el mes de maig

El Museu de les Terres de l’Ebre arribarà en el proper mes de maig a les 500 exposicions des de la seva inauguració l’any 1984. D’aquestes exposicions, 212 s’han realitzat a Amposta, on té la seu principal, i 288 fora de la capital del Montsià. El Museu de les Terres de l’Ebre produeix anualment, directament o amb col·laboració amb d’altres entitats, exposicions que valoren i donen a conèixer elements destacats del medi natural, de la història i del patrimoni col·lectiu del territori.

llegir més

Exposicions virtuals del Museu de les Terres de l’Ebre a Google Arts & Culture

Accesibles a la xarxa en el marc d’un projecte de Google i el Departament de Cultura

Exposicions virtuals del Museu de les Terres de l’Ebre a Google Arts & Culture

A partir d’ara es podrà veure a la xarxa dins la plataforma Google Arts & Culture una mostra del fons arqueològic del Museu de les Terres de l’Ebre i diverses exposicions virtuals de temàtica arqueològica sobre les Terres de l’Ebre. El museu els darrers anys ha promocionat i ha participat en iniciatives per apropar al conjunt de la població el patrimoni històric, arqueològic, etnològic i natural de les nostres terres a partir de les noves tècniques i tecnologies.

llegir més

Ha estat dipositat al museu un tresor visigot únic

Les monedes procedeixen de les excavacions de Tres Cales (l’Ametlla de Mar)

Ha estat dipositat al museu un tresor visigot únic

Aquestes monedes tenen un alt valor patrimonial, no només pel material en què estan fetes, sinó per la seva raresa i excepcionalitat. Foren localitzades al jaciment de Tres Cales (l’Ametlla de Mar) durant la campanya d’excavació de l’any 2014 dirigida pel Dr. Jaume Noguera de la Universitat de Barcelona en el marc del projecte de recerca “Guerra i conflicte al nord-est de la Península ibèrica en època romanorepublicana (segle III-I aC).

llegir més

Finalitzats els treballs de restauració dels objectes metàl·lics de l’exposició permanent d’arqueologia

També s’han condicionat les vitrines on estan ubicats

 Finalitzats els treballs de restauració dels objectes metàl·lics de l’exposició permanent d’arqueologia

Al llarg de l’any 2017 els objectes metàl·lics de l’exposició permanent d’arqueologia “Les Terres de l’Ebre: de la prehistòria a l’edat mitjana” han esta objecte d’una revisió del seu estat de conservació, s’han restaurat algunes peces i així mateix s’estan millorant les condicions ambientals de la sala. La restauradora Maria Torta s’ha ocupat de tots aquests treballs de conservació i millora.

llegir més

El programa ’Museu inclusiu, un museu per a tots’ ja és una realitat

Hi participen sis ajuntaments i catorze entitats sociosanitàries de les TE

El programa ’Museu inclusiu, un museu per a tots’ ja és una realitat

El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, des de fa anys, treballa per afavorir la cohesió social i combatre l’exclusió i la discriminació, realitzant activitats i programes adaptats a les necessitats d’alguns dels col·lectius socialment més vulnerables. Atenent a aquesta voluntat d’esdevenir un espai integrador, obert a tothom, que elimina les barreres d’accessibilitat, el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre ha impulsat el programa ‘Museu inclusiu. Un museu per a tots’.

llegir més

 

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal