reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Exposició Catalunya, terra cooperativaExposició Catalunya, terra cooperativaBiografies Ampostines 2024

Agenda

tipus:
anterior febrer 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   El Museu de les Terres de l’Ebre i la Fundació Pere Mata desenvolupen conjuntament l’activitat “Taller de memòria”

Una activitat de dinamització cognitiva i patrimonial, adreçada als usuaris de la Llar Residència Amposta

El Museu de les Terres de l’Ebre i la Fundació Pere Mata desenvolupen conjuntament l’activitat “Taller de memòria”

La Fundació Pere Mata i el Museu de les Terres de l’Ebre col·laboren en l’activitat, que s’emmarca dins el Taller d’Estimulació Cognitiva, destinada als usuaris de la Llar Residència Amposta de la FPM, amb l’objectiu d’estimular les seves capacitats cognitives, propiciar la seva integració social i el coneixement de la natura i la cultura local, a partir del fons etnològic i d’història natural del MTTE.

llegir més

Conveni entre el Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l’Ebre i el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre

Promourà la realització d’activitats culturals i turístiques a l’entorn de la pràctica de l’esport

Conveni entre el Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l’Ebre i el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre

Amb aquest acord es promouran accions de projecció i activitats socioculturals que ajudin al coneixement d’Amposta i de les Terres de l’Ebre per part de visitants i turistes, especialment entre grups i persones que utilitzen les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva. Així mateix es potenciarà el coneixement entre els respectius col·lectius i usuaris, dels recursos i actius per al turisme cultural i el turisme esportiu que existeixen tant a Amposta com al conjunt del territori.

llegir més

Conveni de col·laboració per a la recerca arqueològica amb la Universitat Autònoma de Barcelona

La recerca es centrarà en la prehistòria de les Terres de l’Ebre

Conveni de col·laboració per a la recerca arqueològica amb la Universitat Autònoma de Barcelona

S’ha aprovat la signatura del conveni de col·laboració entre la UAB i el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre. Totes dues institucions, amb objectius comuns de recerca, establiran programes d’investigació d’arqueologia i història a través del Departament de Prehistòria de la UAB. En concret, el grup del SAPPO, dirigit pel Dr. M. Molist: estudiarà “Els Ornaments del passat: embelliment o culte al Neolític a les Terres de l’Ebre” i “El jaciment arqueològic del Molló (Móra la Nova-Tivissa)”.

llegir més

Inici de les pràctiques dels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior “Guies d’informació i assistència turística” als equipaments de la xarxa “Ebre, natura & cultura”

En el marc de l’acord de col·laboració entre l’IES Montsià i el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre

Inici de les pràctiques dels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior  “Guies d’informació i assistència turística” als equipaments de la xarxa “Ebre, natura & cultura”

L’acord permetrà als alumnes del FCT “Guies d’informació i assistència turística” la realització de pràctiques de formació a la seu central del Museu, en altres equipaments de la xarxa “Ebre, natura & cultura”. A més, els estudiants podran col·laborar en projectes de desenvolupament i avaluació de nous servies i productes de turisme cultural i actiu promoguts des del Consorci del Museu, així com a d’altres experiències o iniciatives que millorin la seva formació acadèmica i laboral

llegir més

L’Ajuntament de Masdenverge i el Museu de les Terres de l’Ebre ultimen els treballs de l’exposició permanent del Centre d’Interpretació “Viure al Poble”

El nou equipament passarà a formar part de la xarxa “Ebre, natura & cultura”

L’Ajuntament de Masdenverge i el Museu de les Terres de l’Ebre ultimen els treballs de l’exposició permanent del Centre d’Interpretació “Viure al Poble”

Aquest mes d’abril s’ultimen els treballs d’adequació de l’exposició permanent del Centre d’Interpretació “Viure al Poble” ubicat en el nou edifici Masdenverge Actiu, finançat pel Departament de Governació i Relacions Institucionals i que també acull la oficina de turisme i un punt BTT. Amb la instal·lació dels objectes, cedits per diversos particulars de Masdenverge i restaurats pel SAM de les Terres de l’Ebre, es donaran per finalitzats els treballs, a l’espera que en breu s’inauguri el Centre

llegir més

Centenari de l’edifici de les escoles Miquel Granell

L’edifici escolar que acull actualment el Museu de les Terres de l’Ebre

Centenari de l’edifici de les escoles Miquel Granell

El 8 de desembre de 1912,es va inaugurar l’edifici de les escoles públiques d’Amposta. Obra de l’arquitecte Ramón Salas Ricomà, va estar impulsat per l’Ajuntament d’Amposta, el Ministerio de Instrucción Pública i la Real Compañia de Canalización y Riegos del Ebro. Va desenvolupar funcions escolars fins l’any 1989. Amb anterioritat, es va instal·lar l’any 1984 el Museu del Montsià, i des del 1997 fins a l’any 2011 s’hi van fer les obres que han permès ubicar l’actual Museu de les Terres de l’Ebre

llegir més

 

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies