reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Exposició Catalunya, terra cooperativaExposició Catalunya, terra cooperativaBiografies Ampostines 2024

Agenda

tipus:
anterior febrer 2024 següent
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   Finalitzada la campanya del 2021 de documentació de béns etnològics i d’arts gràfiques.

Recull les dades i la història de 194 objectes patrimonials del fons del Museu.

Finalitzada la campanya del 2021 de documentació de béns etnològics i d’arts gràfiques.

El passat mes de desembre va finalitzar la documentació de béns etnològics i d’arts gràfiques corresponent al 2021; es van documentar diferents objectes arribats al Museu a partir d’usos i contextos històrics diversos, i objectes de tipus gràfic, ingressats al fons del Museu en diferents moments. Destaquen objectes antics com ara: eines de picapedrer, estris de carnisseria, mobiliari de taverna, plànols de molí arrosser, mapes, catàlegs industrials, etc.

llegir més

Es presenta la Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya

El Museu de les Terres de l’Ebre és un dels deu museus que la composen

Es presenta la Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya

La consellera Natàlia Garriga ha presidit l’acte de presentació,al que també han assistit el Director-Gerent del Museu de les Terres de l’Ebre, Àlex Farnós, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta, Inés Martí. La XMCNC està integrada per 10 museus que custodien, entre tots, un patrimoni de més de 3.800.000 d’exemplars format per espècimens de geologia, paleontologia, botànica i zoologia, patrimoni que difonen i comparteixen amb la ciutadania

llegir més

Presentació de Tasta la Cultura de l’Ebre

Nou programa de turisme cultural experiencial i familiar

Presentació de Tasta la Cultura de l’Ebre

El dijous dia 4 de novembre es va presentar al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana l’inici de l’activitat “Tasta la Cultura de l’Ebre. Els sabors de l’oli, l’or líquid de les Terres de l’Ebre”. En l’acte hi van intervenir l’alcalde de Santa Bàrbara, Antoni Ollés, la regidora de turisme, Anna Panisello, el director del Museu de les Terres de l’Ebre, Àlex Farnós, i els representants de la Cooperativa Agrícola del Camp i la Cooperativa Sant Gregori.

llegir més

El Museu de les Terres de l’Ebre impulsa la renovació del seu projecte educatiu

S’han revisat més de 160 materials didàctics elaborats pel centre

El Museu de les Terres de l’Ebre impulsa la renovació del seu projecte educatiu

Entre el mes de març i el mes de juliol s’ha dut a terme la revisió d’expedients i recursos educatius del Museu, gràcies a la línia de suport en l’àmbit educatiu de la Xarxa de Museus de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En els darrers anys, el Servei Educatiu i Turístic tant amb personal propi del Museu com amb la col·laboració de professionals externs, ha elaborat i dissenyat més de 160 materials educatius adaptat als recursos i àmbits patrimonials en els que centra el seu treballl el Museu.

llegir més

Reunió de la Junta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre

S’aproven els nous acords d’adhesió dels municipis consorciats

Reunió de la Junta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre

El 22 de juliol s’ha realitzat sota la presidència del Sr. Adam Tomás, la reunió de la Junta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre en la que un dels punts importants ha estat l’aprovació de la modificació dels acords pels quals els ajuntaments de Freginals, Godall, Masdenverge, Santa Bàrbara i Sant Jaume d’Enveja es vinculen i participen en el Consorci.

llegir més

L’Ajuntament de Falset i el Departament de Cultura formulen un projecte museològic per al Castell de Falset Museu Comarcal

El Museu de les Terres de l’Ebre ha finançat i coordinat la redacció del projecte.

L’Ajuntament de Falset i el Departament de Cultura  formulen un projecte museològic per al Castell de Falset Museu Comarcal

El Castell de Falset-Museu Comarcal és un espai museístic que proposa la descoberta històrica i cultural de Falset i la comarca del Priorat. Tanmateix, des del seu inici li mancava un projecte per orientar la continuïtat i homologació de l’equipament museístic, per això l’any 2018 l’Ajuntament de Falset, la Direcció general de Patrimoni Cultural i el SAM-Museu de les Terres de l’Ebre van acordar la redacció d’un projecte museològic i pla d’usos per al Castell.

llegir més

 

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies