Els mestres d’aixa i l’extracció de la sal amplien l’Inventari
El Museu ha sumat a la web de l’IPCITE nous elements patrimonials, resultat de l’encàrrec de dos treballs de recerca, realitzats amb metodologia etnològica i treball de camp. Es tracta de dos noves fitxes incloses dins de la Categoria 1 de l’Inventari: “Activitats productives, processos i tècniques”. Són: “L’ofici de mestre d’aixa, a la Ràpita”, recerca d’Antoni Cartes Reverté, fitxa corresponent a l’element 103 de l’IPCITE, i “L’extracció de la sal, a la Ràpita”, que és l’element 104, recercat
3/1/2023 · Aquesta vinculació consolida una col·laboració que es va establir l’any 2020
El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, en el marc de la Junta General, celebrada el passat 19 de desembre, ha aprovat la incorporació de l’ajuntament de Flix com a membre permanent d’aquest ens.
Un joc interactiu adreçat al públic familiar.
La Cloe té un collaret que li permet viatjar pel temps. Avui ha triat el Museu de les Terres de l’Ebre, ha viatjat al passat, a l’època de la prehistòria, i s’ha trobat la tribu d’Eyre en dificultats, en una història que comença quan el riu Ebre s’anomenà Ibar. Podeu ajudar-la tots plegats?
Es tracta d’una col·lecció arqueològica procedent del Matarranya donada per Jesús Bru
El president de la Diputació de Terol, Manuel Rando, i el president del Consorci del Museu i alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, han signat el contracte de préstec d’un conjunt arqueològic, procedent de dos jaciments arqueològics de Fondespatla i Ràfels. A l’acte han assistit també el president de la Comarca del Matarranya, l’alcalde de Ràfels i l’alcaldessa de Fondespalda.
Els materials procedeixen de diversos jaciments: Ulldecona, Amposta i necròpolis de l’Ebre
La campanya de documentació l’ha portat a terme l’arqueòleg Damià Griño, i ha tingut una durada de 25 dies, repartits entre el 15 de setembre i el 21 d’octubre del 2022. S’ha realitzat la revisió de 97 registres i s’han fet de nou un total de 138 registres, entre el números de registre 37393 i el 37530.
Ampliació dels oficis inventariats a la Categoria 1 de l’IPCITE.
Les fitxes de dos nous elements del Patrimoni immaterial de les Terres de l’Ebre es sumen a la Categoria 1 de l’IPCITE, que inclou activitats productives, processos i tècniques. Són: “Els oficis d’empeltador/a i esllemenador, al Baix Ebre i el Montsià” i “L’ofici dels constructors de figures festives, a les Terres de l’Ebre”.
Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic
avís legal | política de privacitat | política de cookies | panell cookies