reduir font ampliar font

CAT / ES / EN / FR

Museu de les Terres de l´EbreObrim el Museu. Tornem a viure la culturaObrim el Museu. Entrada gratuïta

Agenda

tipus:
anterior setembre 2021 següent
dl dm dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   El Departament de Cultura presenta el Museu de les Terres de l’Ebre com a Museu de Suport Territorial

El programa MST s’ha encetat mitjançant projectes pilot el 2017 i el 2018

El Departament de Cultura presenta el Museu de les Terres de l’Ebre com a Museu de Suport Territorial

La designació del Museu de les Terres de l’Ebre com a Museu de Suport Territorial li permetrà actuar davant d’una vintena d’equipaments patrimonials beneficiaris. Oferirà un catàleg de serveis concrets a museus, equipaments patrimonials de les Terres de l’Ebre que inclouen l’assessorament, l’intercanvi d’informació, el préstec d’infraestructures, la representació en plataformes i fòrums i la gestió mancomunada de serveis i programes, entre altres.

llegir més

Renovació del programa "Museu inclusiu. Un Museu per a tots"

Un treball cooperatiu per l’integració i inclusió social amb entitats sociosanitàries i ajuntaments

Renovació del programa "Museu inclusiu. Un Museu per a tots"

El programa “Museu inclusiu. Un museu per a tots” va néixer de la voluntat del Museu d’esdevenir un espai integrador i obert a tothom, i es realitza conjuntament amb entitats sociosanitàries i ajuntaments. El programa, a més d’afavorir la responsabilitat social cooperativa, té una vessant formativa ja que les visites guiades i tallers que inclou, les realitzen l’alumnat del CFGS de Guia, Assistència i Informació Turística en formació DUAL a equipaments patrimonials gestionats pel Museu.

llegir més

Salvador Cardero fa donació al Museu de les Terres de l’Ebre del seu fons botànic i fotogràfic

Inclou més de 28.000 fotografies i 374 plecs d’herbari

Salvador Cardero fa donació al Museu de les Terres de l’Ebre del seu fons botànic i fotogràfic

El dia 10 de desembre es va signar el conveni de col·laboració del Museu de les Terres de l’Ebre amb el botànic Salvador Cardero per tal de formalitzar la donació del seu fons botànic i fotogràfic personal. La donació inclou uns 374 plecs d’herbari amb plantes recollides en la seva majoria a les Terres de l’Ebre i un extens fons fotogràfic que inclou més de 28.000 imatges georeferenciades, realitzades majoritàriament a les Terres de l’Ebre o territoris veïns.

llegir més

Ha estat dipositat i restaurat al Museu el llegat material del Dr. Ildefonso Canicio

Va desenvolupar la seva tasca mèdica i científica entorn del paludisme al Delta

Ha estat dipositat i restaurat al Museu el llegat material del Dr. Ildefonso Canicio

El 2017, hereus i néts del Dr. Ildefonso Canicio van cedir, en dipòsit indefinit, al Museu de les Terres de l’Ebre, el seu llegat científic material, relacionat amb l’estudi i el tractament de la malària al delta de l’Ebre, realitzats al dispensari mèdic de Sant Jaume d’Enveja. El 2018, el Museu ha restaurat part d’aquest llegat: 10 làmines estadístiques, realitzades a mà pel propi doctor, entre el 1926 i el 1949, amb una subvenció per a la conservació i la restauració del Departament de Cultura

llegir més

Presentada la tercera edició del cicle "Ebre, Art & Patrimoni"

Hi participen nou equipaments pàtrimonials de les Terres de l’Ebre i vincula patrimoni i il·lustració

Presentada la tercera edició del cicle "Ebre, Art & Patrimoni"

El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura han presentat en roda de premsa la tercera edició del cicle "Ebre, Art & Patrimoni" Després de les dues edicions anteriors dedicades a l’escultura sonora i a la fotografia, per aquest any s’ha realitzat una selecció de projectes artístics que vinculen la il·lustració i el patrimoni.

llegir més

Finalitza la campanya anual de documentació arqueològica

154 fitxes de diferents materials i cronologies de jaciments de 4 municipis dels Ports

Finalitza la campanya anual de documentació arqueològica

Els materials són majoritàriament fragments ceràmics que s’utilitzen per donar cronologia al possible jaciment. A més, cal destacar un gran nombre de restes d’industria lítica que assenyalen ocupacions ocasionals de grups neolítics. També hi ha puntes de fletxa de bronze de cronologia de bronze final-primer ferro. Finalment, una trentena de monedes romanes baix imperials i medievals, indicant algunes de les vies de comunicació més transitades.

llegir més

 

Museu de les Terres de l´Ebre | C/ Gran Capità, 34 | Amposta | Tel. 977 702 954 | correu electrònic | crèdits | avís legal